• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kanādas vēstnieces iepazīšanās vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2005., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115843

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Serbijas un Melnkalnes militāro sadarbību

Vēl šajā numurā

06.09.2005., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kanādas vēstnieces iepazīšanās vizīti

Pie ārlietu ministra

Pirmdien, 5.septembrī, ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās ar Kanādas vēstnieci Latvijā Klēru Pulēnu.
Sarunas laikā abas puses pārrunāja Latvijas un Kanādas divpusējās attiecības, kā arī jautājumus, kas saistīti ar Eiropas Savienību, drošību un starptautiskajām organizācijām.
Amatpersonas atzina, ka abu valstu sadarbība ir izcila, īpaši uzsverot, ka Latviju un Kanādu vieno vēlme kopt demokrātijas tradīcijas. Kanādas vēstniece atzinīgi novērtēja Latvijas izredzes uzņemt Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (NATO) līderus Rīgā, kā arī to, ka Latvija šā gada maijā ratificēja Otavas konvenciju, kam pēdējos gados ir nozīmīga vieta Kanādas ārpolitikā. Savukārt ārlietu ministrs pateicās par Kanādas sniegto atbalstu Latvijai NATO gaisa telpas patrulēšanas jautājumā. Runājot par Latvijas karavīriem Irākā, ārlietu ministrs pauda pārliecību, ka Latvijas misija netiks atsaukta līdz 2006.gada beigām, jo Latvijai ir būtiski solidarizēties ar saviem partneriem.
Pēc Kanādas vēstnieces domām, abu valstu attiecību jauno kvalitāti raksturo tas, ka Latvija un Kanāda sadarbojas ODACE (Oficiālā attīstības palīdzība Centrāleiropā) programmas ietvaros, sniedzot palīdzību trešajām valstīm. Artis Pabriks, uzsverot attīstības sadarbības politikas lomu Latvijas ārpolitikā, norādīja, ka Saeima ir novirzījusi 500 000 latu palīdzības sniegšanai Moldovai, Gruzijai un citām valstīm.
Abu valstu divpusējās attiecībās, pēc ārlietu ministra domām, būtiskākie ir bezvīzu, kā arī ekonomikas jautājumi, kuros jāizmanto abu valstu tirdzniecības potenciāls.
Sarunas noslēgumā gan vēstniece, gan ministrs apliecināja, ka turpmāk būs svarīga sadarbība starptautisko organizāciju ietvaros.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko organizāciju departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!