• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas vēstnieka iepazīšanās vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2005., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115844

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par efektīvu migrācijas pārvaldību Eiropas Savienībā

Vēl šajā numurā

06.09.2005., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas vēstnieka iepazīšanās vizītēm

Pie Ministru prezidenta

Ministru prezidents Aigars Kalvītis 2.septembrī tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas jauno vēstnieku Latvijā Eberhardu Šupiusu.
Aigars Kalvītis apsveica vēstnieka stāšanos amatā un novēlēja viņam sekmīgu darbu Latvijā. Ministru prezidents pauda cerību, ka Latvijas un Vācijas attiecības veidosies arvien ciešākas, ko sekmē abu valstu dalība NATO un Eiropas Savienībā (ES).
Tikšanās laikā Ministru prezidents un Vācijas vēstnieks pārrunāja divpusējās attiecības un Vācijas iekšpolitisko situāciju pirms gaidāmajām federālajām vēlēšanām. Aigars Kalvītis atzina, ka vēlēšanu iznākums “radīs jaunu politisko situāciju ne tikai pašā Vācijā, bet jo īpaši Eiropā”.
Ministru prezidents apliecināja Latvijas interesi veidot dialogu ar Vāciju visaugstākajā politiskajā līmenī un izteica uzaicinājumu Vācijas federālajam kancleram ierasties Latvijā vizītē.
Sarunas laikā uzmanība tika pievērsta arī diskusijai par Eiropas nākotni, kas prasa veidot reālu saikni ar sabiedrību. Aigars Kalvītis atzina šā jautājuma nozīmīgumu un informēja, ka šā gada 7.oktobrī dosies uz Vāciju, Freiburgu un piedalīsies diskusijā par Eiropas nākotni.
Puses pārrunāja ES aktualitātes, tai skaitā Finanšu perspektīvu 2007.–2013.gadam. Ministru prezidents uzsvēra nepieciešamību pēc iespējas drīzāk vienoties par šo svarīgo jautājumu, kas ir būtisks ES politiskai stabilitātei.
Aigars Kalvītis, runājot par ES tirgu, izteica atziņu, ka ir “nepieciešams iet vienu soli tālāk un vēl plašāk liberalizēt tirgu Eiropā – tas attiecas gan uz brīvu darbaspēka kustību, gan arī uz brīvu pakalpojumu tirgu”. Premjers arī informēja par Latvijas interesi darboties projektos ES Jauno kaimiņu politikas ietvaros.
Puses pārrunāja abu valstu ekonomisko sadarbību. Ministru prezidents ar gandarījumu atzīmēja, ka Vācija ir viena no galvenajām Latvijas tirdzniecības partnerēm.
Sarunas laikā apspriesti arī NATO jautājumi, un Aigars Kalvītis pateicās Vācijai par tās konsekvento atbalstu Baltijas gaisa telpas patrulēšanas idejām NATO ietvaros.

Valsts kancelejas
Komunikācijas departaments

Pie ārlietu ministra

Pirmdien, 5.septembrī, ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās ar Vācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Eberhardu Šupiusu, kas akreditācijas vizītes ietvaros bija ieradies pie ārlietu ministra.
Ārlietu ministrs uzsvēra Latvijas un Vācijas intensīvo sadarbību ekonomikā, izglītībā un kultūrā, kā arī Eiropas Savienībā (ES) un Ziemeļatlantijas līguma organizācijā. Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka Latvijai un Vācijai ir kopīgas intereses ES, tāpēc būtu jāintensificē divpusējais politiskais dialogs svarīgu ES jautājumu risināšanā, kuros Latvijai un Vācijai ir līdzīga nostāja.
Pārrunāta arī aktuālā situācija Vācijas iekšpolitikā, īpaši saistībā ar 18.septembrī plānotajām Bundestāga ārkārtas vēlēšanām.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!