• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Maluzvejniecības rīkus drīkstēs iznīcināt. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2005., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/115955

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reorganizēs ministriju

Vēl šajā numurā

07.09.2005., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Maluzvejniecības rīkus drīkstēs iznīcināt

Valdība vakar, 6.septembrī, pieņēma noteikumus par nelikumīgi izmantoto zvejas rīku iznīcināšanu.

Turpmāk gadījumos, kad Valsts vides dienesta vai īpaši aizsargājamās dabas teritorijas administrācijas vides valsts inspektori ūdenstilpēs un to tiešā tuvumā uzies nelikumīgi izmantotus aizliegtos zvejas rīkus un nebūs iespējams noskaidrot personu, kas ir izdarījusi administratīvo pārkāpumu, viņi varēs pieņemt lēmumu par šo zvejas rīku iznīcināšanu.
Ministru kabineta noteikumi par nelikumīgi izmantoto aizliegto zvejas rīku un līdzekļu, kā arī par nelikumīgi izmantoto nemarķēto tīklu iznīcināšanas kārtību paredz, ka nelikumīgi izmantotos zvejas rīkus var iznīcināt, sadedzinot vai padarot nelietojamus un nododot sadzīves atkritumu apsaimniekotājiem.
Vides ministrija uzsver, ka tas lielā mērā atvieglos vides inspektoru darbu. Kā zināms, zvejas rīki bieži ir nekvalitatīvi, nereti tīklus un murdus to konstrukcijas un izmēru dēļ nevar transportēt ar inspektoru dienesta autotransportu un uzglabāt. Šādi zvejas rīki ir tālākai lietošanai nederīgi, zemas kvalitātes, vai šādu rīku lietošana vispār ir aizliegta un tie nav realizējami, līdz ar to transportēšanas un glabāšanas izdevumi pārsniedz to realizācijas vērtību.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!