• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atklāta ikgadējā pārtikas izstāde patērētājiem un ražotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2005., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116071

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

08.09.2005., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atklāta ikgadējā pārtikas izstāde patērētājiem un ražotājiem

Vakar starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā tika atklāta pārtikas izstāde “Riga Food”, kur piedalījās daudzi Latvijas un ārvalstu uzņēmumi, kā arī viesi no ārvalstu zemkopības ministrijām.

MAIZNIEKS.JPG (21117 bytes)
Maizes meistars Dzintars Kalniņš
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Izstāde “Riga Food” tiek uzskatīta par nozīmīgāko ikgadējo pārtikas nozares pasākumu Baltijas valstīs. Šogad tas notiek jau desmito reizi, un tā dalībnieku skaits ir lielāks nekā iepriekš – piedalās 550 firmas no 35 valstīm. Pasākums notiks trīs dienas, un tajā var iepazīties ar Latvijas un ārvalstu uzņēmumu pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, veikalu aprīkojuma un servisa produkciju.
Izstādes ietvaros tiek rīkotas arī uzņēmēju lietišķās tikšanās, piemēram, šodien notiek starptautiskā konference “Maskava–Rīga. Ekonomiskais dialogs”. Risinās arī starptautiskais pārtikas nozares biznesa forums “Riga Food Meeting Point”, kurā diskutē par pārtikas nozares attīstību ES paplašināšanās kontekstā. Šis pasākums pulcē pārstāvjus no vairākām NVS, Eiropas un Āzijas valstīm. Biznesa foruma nozīmību uzsvēra Latvijas zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, norādot, ka kontakti ar ārvalstu delegātiem paātrinās Latvijas ražotāju pielāgošanos Eiropas Savienības (ES) tirgus prasībām.
Jubilejas pasākuma atklāšanā piedalījās arī vairāki ārvalstu zemkopības ministriju pārstāvji. Apliecinot gandarījumu par iespēju tikties ar ārvalstu kolēģiem, M. Roze uzsvēra: “Šā gada izstādē vērojamā daudzveidība ļaus Latvijas uzņēmējiem nodibināt lietišķus kontaktus plašākā ģeogrāfiskā mērogā.” Izstādes ietvaros notiekošajos pasākumos piedalījās Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas un Gruzijas zemkopības ministri vai ministriju pārstāvji.
Izstādes atklāšanas ceremonijā Polijas Zemkopības un lauku attīstības ministrijas valsts sekretārs Jozefs Šliva uzsvēra, ka nepieciešama cieša sadarbība starp jaunajām ES dalībvalstīm. Atskatīdamies uz Polijas sasniegumiem pirmajā gadā pēc iestāšanās ES, ministrs atzina, ka sasniegts daudz – Polijas zemniekiem izdevies pielāgot produkciju jaunajiem standartiem un palielināt lauksaimniecības eksportu uz Eiropas Savienības valstīm līdz 72 procentiem no kopējā apjoma. Tomēr tālākai attīstībai būtiska ir sadarbība ar Baltijas valstīm politiskā līmenī, tāpēc zemkopības ministriju pārstāvju tikšanās uzskatāma par soli uz ciešākām attiecībām nākotnē. Šodien Latvijas valdības pārstāvji tiekas ar Maskavas un Stavropoles pašvaldības delegācijām.
Pirmajā izstādes dienā apbalvoja vairāku konkursu uzvarētājus. Latvijas ražotājiem izsludinātā konkursā par labāko biezpiena sieriņu pirmās trīs vietas ieguva “Rīgas piensaimnieka” produkcija, nominācijā par labāko tauku pastas ražojumu uzvarēja “Rīgas piena kombināta” ražotā marka “Rasa”, bet par labāko vājpiena biezpienu tika atzīts a/s “Smiltenes piens” ražotais “Lauku biezpiens”. Balvas uzvarētājiem pasniedza Latvijas zemkopības ministrs, kurš šādus konkursus vērtē kā konkurenci un kvalitatīvu produkciju veicinošu faktoru.

Jānis Nicmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!