• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uguns atņem dzīvības un sadedzina miljonus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2005., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116076

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts meža dienestam savs uzticības tālrunis

Vēl šajā numurā

08.09.2005., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uguns atņem dzīvības un sadedzina miljonus

Ugunsgrēku šogad Latvijā bijis mazāk nekā pērn, diemžēl nelaimēs bojāgājušo skaits ir audzis.

UGUNSGREKS.JPG (15171 bytes)
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) apkopojis statistiku par ugunsgrēkiem un to radītajiem zaudējumiem pirmajos astoņos mēnešos. Valstī reģistrēti 6353 ugunsgrēki, kas ir par 15,85% mazāk nekā pērn attiecīgajā laika posmā.
Taču par 4,6% ir palielinājies ugunsnelaimēs bojāgājušo cilvēku skaits. Dzīvības zaudējuši 135 cilvēki, tai skaitā septiņi bērni, cietuši 163 cilvēki, informē VUGD Preses un sabiedrisko attiecību vecākā inspektore Inga Vetere.
Vistraģiskākie ugunsgrēki bijuši Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētā, kur dzīvības zaudējuši 18, Rēzeknes rajonā – 15, Preiļu rajonā, Valkas rajonā un Rīgas pilsētas Kurzemes rajonā – katrā seši cilvēki.
Ugunsgrēkos nodarīti tiešie materiālie zaudējumi lēšami 2 275 839 latu vērtībā. Uguns liesmas vislielākos postījumus nodarījušas dzīvojamajā sektorā – 1 021 090 latu un jaunbūvēs – 602 998 latu.
Iestājoties vēsākam un tumšākam laikam, palielinās ugunsgrēku skaits dārza mājiņās. Tam par iemeslu visbiežāk ir cilvēku neuzmanīga rīcība ar uguni. VUGD iesaka laikus parūpēties arī par apkures ierīču drošību, iztīrīt dūmvadus, lai aukstais laiks nepārsteigtu nesagatavotus.

Fakti:

* Visdārgāk izmaksājusi neuzmanīga rīcība ar uguni. Šā iemesla dēļ izcēlušies 4359 ugunsgrēki, nodarot 804 886 latus vērtus zaudējumus.
* No bojātām elektroierīcēm vai to nepareizas ekspluatācijas izcēlušies 750 ugunsgrēki, nodarot 626 633 latus lielus zaudējumus.
* No nepareizas dūmvadu izbūves, pārkurinātām krāsnīm un citām ar apkuri saistītām problēmām izcēlušies 559 ugunsgrēki, nodarot 273 521 latu vērtus zaudējumus.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!