• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zviedrijas Riksdaga deputātu vizīti Latvijas Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2005., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116081

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par programmu "Progress" nodarbinātībai un sociālajai kohēzijai

Vēl šajā numurā

08.09.2005., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Zviedrijas Riksdaga deputātu vizīti Latvijas Saeimā

Trešdien, 7.septembrī, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Atis Slakteris un komisijas deputāti tikās ar Zviedrijas Riksdaga Nodokļu komisijas pārstāvjiem.
Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Atis Slakteris sveica Zviedrijas Riksdaga Nodokļu komisijas pārstāvjus Saeimā un īsumā pastāstīja par darbu Saeimā un komisijā.
Savukārt Zviedrijas Riksdaga Nodokļu komisijas deputāte Ulla Vestera iepazīstināja ar delegācijas sastāvu un darbu komisijā, kā arī pastāstīja, ka pašreiz Zviedrijā līdzīgi kā Latvijā notiek aktīvs darbs pie nākamā gada valsts budžeta izstrādes.
Nodokļu komisijas pārstāvji interesējās par ekonomisko situāciju, inflācijas rādītājiem un nodokļu politiku Latvijā. Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāts Vilnis Edvīns Bresis viesus informēja par situāciju mūsu valsts tautsaimniecībā, zemnieku saimniecību atbalsta politiku un teritoriālo reformu. Savukārt Ēriks Zunda pastāstīja par nodokļu reformas politiku.
Runājot par ekonomisko situāciju un augsto labklājības līmeni Zviedrijā, radniecīgās komisijas deputāts Lennarts Hedkvists pastāstīja, ka Zviedrija ir izvēlējusies finansēt savu labklājības līmeni ar augstiem nodokļiem.
Savukārt, spriežot par situāciju Eiropas Savienības (ES) kopējā nodokļu politikā, A.Slakteris uzsvēra nodokļu izlīdzināšanas nepieciešamību ES ietvaros, kas veicinātu tās konkurētspēju pasaules valstu vidū.
Tikšanās laikā uzmanība pievērsta arī Latvijas nacionālās valūtas piesaistei eiro, reģionālās politikas īstenošanai un tās turpmākās attīstības perspektīvām.
Tikšanās noslēgumā A.Slakteris novēlēja viesiem veiksmīgu vizītes gaitu.

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!