• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par programmu "Progress" nodarbinātībai un sociālajai kohēzijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2005., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116083

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2005.gada 6.septembra sēdē

Vēl šajā numurā

08.09.2005., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par programmu “Progress” nodarbinātībai un sociālajai kohēzijai

Procedūra: koplēmums, 1.lasījums
Debates: 2005.gada 6.septembrī
Balsojums: 2005.gada 7.septembrī

Eiropas Parlaments 6.septembrī pieņēma Karīnas Jēnsas (Vācija) ziņojumu par Kopienas programmu “Progress” nodarbinātībai un sociālajai vienotībai.
“Progress” ir Kopienas nodarbinātībai un sociālajai kohēzijai, kas vienā programmā apvieno četrus Kopienas rīcības plānus un vairākas budžeta pozīcijas laikposmā no 2007.gada līdz 2013.gadam. Programmas darbības jomas — nodarbinātība, sociālā aizsardzība un cīņa pret izstumtību, darba apstākļi, diskriminācijas problēmas, dzimumu līdztiesība.
Eiropas Parlaments visumā atbalsta Eiropas Komisijas lēmumprojektu, tomēr prasa vairāk līdzekļu piešķirt pasākumiem, kas domāti dzimumu līdztiesības veicināšanai, invalīdu sabiedriskajai integrācijai un reģionālajām organizācijām. Nodarbinātības un sociālo lietu komiteja vēlas, lai programmas kopbudžetu palielinātu no EK ierosinātajiem 628,8 miljoniem eiro līdz 854,2 miljoniem.
PROGRESS pamatmērķi: palīdzēt apzināt situāciju dalībvalstīs un citās valstīs, veicot analīzi un cieši sekojot dalībvalstu sociālās politikas virzieniem; atbalstīt statistikas metožu un līdzekļu attīstību; uzraudzīt, kā ES dalībvalstis ievēro ES tiesību aktus un īsteno ar “Progresu” saistītos politikas virzienus; atbalstīt tās šajā darbā; veicināt savstarpējo sadarbību, sadarbības tīklu veidošanu; veicināt sabiedrības un iesaistīto pušu informētību par ES politikas virzieniem un pasākumiem nodarbinātības un sociālās kohēzijas jomā.

Eiropas Parlamenta Masu saziņas ģenerāldirektorāta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!