• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Minhenes Tehniskās universitātes prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2005., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116085

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

08.09.2005., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Minhenes Tehniskās universitātes prezidentu

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 7.septembrī, Rīgas pilī tikās ar Minhenes Tehniskās universitātes prezidentu Volfgangu Hermanu, augstskolas pasniedzēju un studentu pārstāvjiem. V.Vīķe-Freiberga un V.Hermans bija vienisprātis, ka līdz ar Eiropas Savienības paplašināšanos arī Eiropas augstskolām sācies jauns attīstības posms, kas nevar sekmīgi attīstīties bez dažādu valstu augstskolu sadarbošanās informācijas, materiālu, studentu un pasniedzēju apmaiņā. Tikai izveidojot spēcīgu sadarbības tīklu, ir iespējams veidot un realizēt kopēju Eiropas augstākās izglītības politiku, lai Eiropas izglītības un zinātniskās pētniecības kopiena būtu spēcīga, uz attīstību vērsta un globālā mērogā konkurētspējīga, atzīmēja sarunas dalībnieki. Prezidente norādīja, ka spēcīgu sadarbības tīklu veidošana ir vitāli svarīga ne vien mazām valstīm, kāda ir Latvija, bet gan visam Eiropas kontinentam tā konkurētspējas celšanā zinātnes, studiju un pētniecības pielietojuma laukā.
Prezidente sarunā akcentēja eksakto zinātņu lomu valsts attīstības iespējās un nepieciešamību bērnus un jauniešus ar interesi un aizrautību ievadīt šo zinātņu pasaulē, jo tas ir pirmais priekšnoteikums, lai viņi ieinteresētos par eksaktajām un dabaszinātnēm, apgūtu tās vidusskolā un tālāk izvēlētos studēt un iet pētnieciskā darba ceļu.
V.Hermans informēja prezidenti par tikšanos un sadarbības saišu dibināšanu ar Rīgas Tehnisko universitāti un Latvijas Universitāti.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!