• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Pēcnāves apbalvojums par dumjumu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.10.2000., Nr. 353/354 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11625

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Vai visu varu Kremlim?"

Vēl šajā numurā

10.10.2000., Nr. 353/354

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Pēcnāves apbalvojums par dumjumu"

"Vesti"

— 2000.09.21.

Reizi gadā augusta beigās pasaules visnopietnākās avīzes informē par kārtējo pirms vairāk nekā desmit gadiem dibinātās Darvina prēmijas laureātu.

Tikai laureāti gan nekad neuzzinās par viņiem parādīto godu un, ja arī uzzinātu, tad neizjustu nekādu prieku. Jo tapt pat par Darvina prēmijas nominantu nozīmē visas pasaules priekšā kļūt par pilnīgu idiotu.

Pretendentu uz 2000.gada Darvina prēmiju bija diezgan.

• Kāda Kalifornijas zooloģiskā parka uzraugs Stīvs Konners izcēlies ar to, ka ar aizcietējumiem slimojošam zilonim izbarojis 22 caurejas līdzekļa devas un sācis gaidīt rezultātu. Pēc pāris minūtēm Konners gājis bojā zem centneru smagas ziloņa čupas.

• Neatkarības dienas priekšvakarā četri Oklahomas jaunieši nolēmuši pārbaudīt savu pirotehniso līdzekļu gatavību. Par poligonu un viesu tribīni tikusi izraudzīta milzīga degvielas cisterna. Sprādziens bijis redzams vairāku jūdžu attālumā, pirotehniķi gājuši bojā.

• Kādas nelielas Vācijas pilsētiņas padzīvojušie laulātie draugi centušies ieviest kārtību dēla istabā, kas izcietis citumsodu par sīku zādzību, un uzgājuši rokasgranātu. Lai pārbaudītu, vai tā ir īsta, viņi izrāvuši gredzenu un sākuši gaidīt rezultātu. Pēc trim sekundēm viņu virs nebija.

Notikumu, kas izpelnījušies Darvina komitejas ievērību, bijis pietiekami, un uzvarētājs beidzot ticis pasludināts.

Prēmija — 2000 piešķirta dizgan pazīstamajam Augusto, kura "varoņdarbi" Filipīnas lidmašīnā viņam beigušies bēdīgi. Kad lidmašīna uzņēmusi augstumu, Augusto uzmaucis galvā slēpotāja masku un uzlicis peldētāja brilles, izvilcis pistoli un granātu un, piedraudot uzspridzināt lidmašīnu, pieprasījis naudu. Aplaupījis pasažierus par 25 tūkstošiem dolāru, viņš pavēlējis lidotājiem pazemināt augstumu, piestiprinājis uz muguras paštaisītu izpletni un pieprasījis atvērt durvis. Jau lēcot laukā no lidmašīnas, viņš izrāvis granātas gredzenu un iesviedis to salonā, bet sprāgstošo daļu cieši sažņaudzis rokā. Kā apgalvo aculiecinieki, lēciena brīdī Augusto un viņa pašdarinātais izpletnis aizlidojuši katrs uz savu pusi.

Vispār cilvēka muļķība ir nemirstīga, un liekas, ka Darvina komiteja bez darba nepaliks.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!