• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides izglītība Līgatnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2005., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116390

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

13.09.2005., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides izglītība Līgatnē

Gaujas Nacionālais parks (GNP) 14.septembrī svinēs 32 gadu jubileju, bet vienai no iecienītākajām apmeklējuma vietām – Līgatnes dabas takām – tiks atzīmēta 30 gadu jubileja.

LIGATNE.JPG (21165 bytes)
Lai gādātu par vides izglītību, labiekārtotās takas izveidotas vairāk nekā piecu kilometru garumā ar speciāliem plašiem dzīvnieku aplokiem
Foto: Ints Kalniņš; Gatis Dieziņš, A.F.I.

Līgatnes dabas takas GNP tika izveidotas 1975.gadā, un tās ir vienīgās šāda veida takas Baltijas valstīs, atgādina GNP administrācijas projektu vadītāja Kristīne Melece. Dabas takas apmeklētājus iepazīstina ar dabu, tās daudzveidību, Latvijā dzīvojošo savvaļas zīdītājdzīvnieku sugām un augu valsti.
Lai gādātu par vides izglītību, labiekārtotās takas izveidotas vairāk nekā piecu kilometru garumā ar speciāliem plašiem dzīvnieku aplokiem.
Līgatnes dabas takās sastopamie meža zvēri atvesti no dažādām Latvijas vietām – tie ir bijuši ievainoti vai arī pieradināti dzīvnieku mazuļi, kuri nespēj izdzīvot bez cilvēku gādības un patstāvīgi atrast barību. Pēdējos gados GNP rūpju lokā bijusi jauna lāču voljēra būvniecība un citu dzīvnieku – lapsu, vilku, lūšu, jenotsuņu un meža cūku – iežogojumu paplašināšana. Pārbūvētas un no jauna uzceltas arī vairākas skatu vietas.
Taku turpmākā izaugsme ir saistīta ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā projekta “Ekotūrisma bāzes infrastruktūras izveide Gaujas senlejā – Natura 2000 teritorijā, I kārta Murjāņi–Līgatne” īstenošanu. Iecerēta jaunu Līgatnes dabas taku teritorijas objektu būve un esošā labiekārtojuma rekonstrukcija, skaidro GNP pārstāve.
Jubilejas laikā parka darbinieki apmeklētājiem sola īpašu dienu. Piemēram, darbinieki dažādās taku vietās sagaidīs viesus un stāstīs par Līgatnes dabas taku izveidi un mērķiem, par katru no takās sastopamajiem dzīvniekiem, to vēsturisko ierašanos Līgatnē, ēšanas un dzīvošanas paradumiem, kā arī dalīsies atmiņās par interesantākajiem notikumiem 30 gadu laikā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!