• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas uzņēmuma eksporta plāni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2005., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116391

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides izglītība Līgatnē

Vēl šajā numurā

13.09.2005., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas uzņēmuma eksporta plāni

Akciju sabiedrība “Rīgas Piensaimnieks” (RP) atklājusi jaunu loģistikas centru, kura būvniecība bija uzņēmuma investīciju un attīstības projekta sastāvdaļa.

PIENS.GIF (48217 bytes)
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

Loģistikas centra atklāšana notika starptautiskās izstādes “Riga Food 2005” ietvaros pagājušajā nedēļā. Tajā piedalījās Baltijas un Polijas zemkopības ministriju pārstāvji. Lai apliecinātu savu vēlmi sadarboties eksporta un lauksaimniecības attīstības veicināšanā, viesi kopīgi atklāja simbolisku ceļa rādītāju, kas norāda uz attālumu kilometros līdz šo valstu galvaspilsētām.
Ar jaunā loģistikas centra atklāšanu noslēdzies RP investīciju un attīstības projekts, kurā ietilpa arī specializētās augļu saldējuma ražotnes izveide un noliktavu kompleksa būvniecība. Kopējās projekta izmaksas sasniedza 2,3 miljonus latu, no kuriem daļa ir Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļi. No tiem aptuveni miljons latu ieguldīti centra būvniecībā.
Jaunā loģistikas centra darbība palielinās ražoto preču apstrādes apjomus un uzlabos to kvalitāti. Pēc uzņēmuma datiem, centra pirmajās darbības nedēļās nosūtītās produkcijas apjoms ievērojami palielinājies un audzis arī apkalpoto klientu skaits. Jaunās iekārtas palīdzēs nogādāt saražotās preces arī sadarbības partneriem ārvalstīs.
RP produkcija veido ievērojamu daļu no Latvijas eksportēto preču apjoma un nokļūst 23 pasaules valstīs. Uzņēmuma vadība uzsvēra nule atklātā centra lomu produkcijas eksporta veicināšanā. RP valdes priekšsēdētājs Arvīds Ušča norādīja: “Loģistikas centra izveide ir daļa no RP ambiciozajiem plāniem eksporta arēnā.” Viņš pastāstīja, ka uzņēmuma eksportu šogad paredzēts palielināt no 25 līdz 30 procentiem, produkciju sūtot gan uz Baltijas, gan citām ES valstīm. Pirmie produkcijas sūtījumi septembra sākuma aizceļojuši uz veikaliem Latvijā, kā arī uz Eiropas mazumtirdzniecības tīkliem “Aldi” un “Facta”. A.Ušča atzina, ka apzināti ir tikai lielie tīkli un daudzkārt arī uzņēmuma vadībai nav zināms, kādās mazumtirdzniecības ķēdēs viņu produkcija nokļūst.
Daudz saražoto preču nokļūst Igaunijas tirgū. Savukārt Krievijas tirgū nokļuvušās preces veido tikai 3–4 procentus eksporta. A.Ušča pastāstīja, ka darījumus ar Krieviju apgrūtina ar to saistītais risks – nereti ir sarežģīti panākt norēķinus par piegādāto produkciju. Tomēr uzņēmuma vadība cer, ka nākotnē tirgus situācija Krievijā stabilizēsies un eksportu uz austrumu kaimiņvalsti varēs palielināt.

Jānis Nicmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!