• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionos trūkst juridiskās palīdzības sniedzēju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2005., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116393

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 13.septembrī

Vēl šajā numurā

13.09.2005., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionos trūkst juridiskās palīdzības sniedzēju

Tieslietu ministrija (TM) aicina pieteikties personas, kuras vēlas sniegt juridisko palīdzību Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā (publicēts “LV” 01.04.2005.) noteiktajā kārtībā, jo reģionos nepietiek juridiskās palīdzības sniedzēju.

Īpaši aktuāla šī problēma ir Latgalē – Daugavpilī, Ludzā un Preiļos, kā arī citviet Latvijā – Limbažos, Ogrē, Valmierā, Rīgas rajonā, Bauskā, Dobelē, Liepājā, Ventspilī, Tukumā un Saldū.
Par juridiskās palīdzības sniedzēju var būt:
1) persona, kura saskaņā ar Advokatūras likuma 4.pantu var būt par advokātu Latvijas Republikā;
2) zvērināts notārs;
3) zvērināts tiesu izpildītājs;
4) valsts atzīta augstskola, kas ne mazāk kā piecus gadus nepārtraukti īsteno akreditētu studiju programmu, kuras apguves rezultātā tiek piešķirta jurista kvalifikācija un kurā juridiskās palīdzības sniegšanai izveidoto kursu vai vienību vada tiesību zinātņu doktors;
5) rīcībspējīga fiziska persona, kura atbilst visām prasībām: apguvusi akreditētu tiesību zinātņu studiju programmu augstskolā (akadēmiskā studiju programma tiesību zinātnēs vai otrā līmeņa augstākā profesionālā studiju programma tiesību zinātnēs un jurista kvalifikācija), prot valsts valodu, ir ar nevainojamu reputāciju, ieguvusi vismaz piecus gadus ilgu darba pieredzi, strādājot kādā no juridiskajām specialitātēm.
Juridiskās palīdzības apjomu, ko sniegs juridiskās palīdzības sniedzējs, noteiks stundās un noteiktu darbību veidā. Izdevumi, kas saistīti ar sniegtās juridiskās palīdzības nodrošināšanu, tiks segti no valsts budžetā šim mērķim paredzētajiem līdzekļiem.
Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likuma galvenais mērķis ir veicināt personas tiesības uz taisnīgu tiesu aizsardzību, nodrošinot finansiālu atbalstu juridiskās palīdzības saņemšanai maznodrošinātajām personām.
Valsts apmaksāto juridisko palīdzību var saņemt maznodrošinātas vai trūcīgas personas, kā arī citi Latvijas iedzīvotāji, kuri, ievērojot to īpašo situāciju, īpašuma stāvokli un ienākumu līmeni, nav spējīgi nodrošināt savu tiesību aizstāvību.
Juridiskās palīdzības pieprasījuma veidlapu un informāciju par veidlapas aizpildīšanu var saņemt TM Juridiskās palīdzības nodaļā, TM mājaslapā www.tm.gov.lv un pašvaldībā, kuras administratīvajā teritorijā ir personas dzīvesvieta.
Šobrīd juridiskā palīdzība tiek sniegta civillietās.

Uzziņai:

Tieslietu ministrija lūdz juridiskās palīdzības sniedzējus pieteikties rakstiski Tieslietu ministrijā Brīvības bulvārī 36, Rīgā, LV-1536, vai personiski – Raiņa bulvārī 15, Rīgā, LV-1050. Tālrunis uzziņām – 7036964, 7036963.

Pēc TM informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!