• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vieno doma un jaunrade. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2005., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116397

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas uzņēmuma eksporta plāni

Vēl šajā numurā

13.09.2005., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vieno doma un jaunrade

Šajā pavasarī Triju Zvaigžņu ordeņa brālība pārtapa par Latvijas ordeņu brālību, un tā 10.septembrī aicināja uz tikšanos visu Latvijas valsts augstāko apbalvojumu saņēmējus.

VALMIERA1.JPG (11692 bytes)
Salidojuma namatēvs TZO komandieris Ivars Briedis un “Šanas” valsts virsaitis grāfs Miķelis Amālijas dēls Vanags
Foto: Ārija Romanovska

Salidojums notika Valmierā ar rajona un pilsētas vadības un visu valmieriešu atbalstu un līdzdalību. Turpinot tradīciju, kas tika iedibināta drīz pēc Triju Zvaigžņu ordeņa atjaunošanas, šīs tikšanās tiek rīkotas katru gadu citā pilsētā, dodot dalībniekiem iespēju labāk iepazīties gan savā starpā, gan ar Latvijas novadiem. Valmierieši kā savas pilsētas lepnākās rotas cēla priekšā labi sakārtoto izglītības sistēmu no bērnudārza līdz augstskolai, priekšzīmīgi organizēto veselības aizsardzību, lielo saimniecisko rosību un vērienīgi izvērsto celtniecību un būvniecību. Arī savu teātri, mūzikas, mākslas un sporta aktivitātes. Un, protams, Gauju, jo Valmiera ir vienīgā pilsēta, kam cauri tek Latvijas skaistākā upe.
Pilsētas jaunā bukleta moto ir “Valmiera domā un rada”. Jaunrades garā bija ieturēta arī visa salidojuma norise, ko gudri, atjautīgi un atraktīvi vadīja Viestura vidusskolas direktors Triju Zvaigžņu ordeņa komandieris Ivars Briedis. Pie vārda tika arī grāfs Miķelis Vanags (šoreiz Valmieras Drāmas teātra aktiera Janus Johansona veidolā), kas savas mātes Amālijas vārdā nosaukto ordeni izpelnījies par savu priecīgo nākšanu pasaulē. Viņam savulaik izdevies apvienot vienā biedrībā “visus tipus, kas runā latviešu valodu un dara vai domā ko tādu, ko šajā valodā izsaka ar vārdu, kam galotne ir –šana”.
Ordeņu brālības valde bija krietni nopūlējusies, lai pēc iespējas plašākam apbalvoto lokam darītu zināmu gan par Latvijas ordeņu brālības tapšanu, gan gaidāmo salidojumu. Tomēr turpmāk, iespējams, to izdarīt būs vieglāk, jo TZO virsnieks Ilmārs Herberts Dambergs, runājot ASV dzīvojošo ordeņnešu vārdā, ierosināja izveidot internetā Latvijas ordeņu brālības mājaslapu.

Aina Rozeniece, “LV”
aina.rozeniece@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!