• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES un Krievijas konsultācijām cilvēktiesību jautājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2005., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116404

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Starptautiskā privāttiesību unifikācijas institūta ģenerālsekretāru

Vēl šajā numurā

13.09.2005., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES un Krievijas konsultācijām cilvēktiesību jautājumos

8.septembrī Briselē notika Eiropas Savienības (ES) un Krievijas konsultācijas par cilvēktiesību un pamatbrīvību jautājumiem.
Konsultāciju laikā ES pauda bažas par cilvēktiesību situāciju Krievijā, īpaši Čečenijā, kā arī par masu mediju neatkarības ierobežošanu, cilvēktiesību aizstāvju stāvokli, par rasisma, antisemītisma un ksenofobijas izpausmēm. Konsultācijās tika diskutēts arī par Krievijas starptautisko saistību izpildi, tajā skaitā par Eiropas Padomes rekomendāciju un lēmumu īstenošanu.
Atbildot uz Krievijas jautājumiem par etnisko minoritāšu tiesību ievērošanu ES, Krievijai tika norādīts, ka visas ES dalībvalstis pilnībā atbilst Kopenhāgenas kritērijiem, kā arī tika atzīmēts, ka integrācijas veicināšana ir vislabākā garantija nacionālajām minoritātēm piederošu personu tiesību aizsardzībai. Jau 2004. gada aprīlī ES un Krievija atzina dalību ES kā stingru garantiju cilvēktiesību un minoritāšu tiesību ievērošanai.
ES un Krievijas konsultācijas cilvēktiesību jautājumos notiek jau otro reizi. Pirmais konsultāciju raunds noritēja šā gada 1.martā Luksemburgā. Vienošanās par konsultācijām tika panākta pēc ES iniciatīvas ES un Krievijas augstākā līmeņa tikšanās laikā 2004. gada 25. novembrī Hāgā. Konsultāciju mērķis ir stiprināt cilvēktiesību nozīmi ES ārpolitikā, kā arī veicināt atklātu un konstruktīvu viedokļu apmaiņu par cilvēktiesībām. Nākamais ES un Krievijas konsultāciju raunds plānots 2006. gada pavasarī.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!