• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Starptautiskā privāttiesību unifikācijas institūta ģenerālsekretāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2005., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116409

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties Pasaules parlamentu vadītāju otrajā konferencē

Vēl šajā numurā

13.09.2005., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Starptautiskā privāttiesību unifikācijas institūta ģenerālsekretāru

Piermdien, 12.septembrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Starptautiskā privāttiesību unifikācijas institūta (International Institute for the Unification of Private Law – UNIDROIT) ģenerālsekretāru Dr.Herbertu Kronki, kurš no 11. līdz 14.septembrim uzturas Latvijā darba vizītē.
Tikšanās laikā pārrunāta līdzšinējā Latvijas un UNIDROIT sadarbība, kā arī Latvijas iespējamā pievienošanās šai organizācijai. Sarunas gaitā ģenerālsekretārs pauda ieinteresētību sadarboties ar mūsu valsti un uzteica Valsts kancelejas Juridiskā departamenta pārstāvju veiksmīgo dalību Starptautiskās tirdzniecības palātas rīkotajā starptautisko tiesību konferencē ASV šā gada vasarā.
H.Kronke uzsvēra, ka UNIDROIT dalībvalstu starpā pastāv cieša sadarbība, kā arī sadarbība ar Eiropas Savienību (ES). A.Kalvītis augstu novērtēja UNIDROIT darbu un uzsvēra, ka Latvijai kā ES dalībvalstij būtu nozīmīga dalība šajā organizācijā. Viesis īsumā raksturoja pievienošanās mehānismus un piebilda, ka mūsu valsts dalība tajā ir svarīga ne tikai no valstiskā viedokļa, bet tas stiprinātu arī uzņēmējdarbību.
Starptautiskais privāttiesību unifikācijas institūts UNIDROIT ir prominenta, neatkarīga starpvaldību organizācija. Tās darbības mērķi ir modernizēt un harmonizēt starptautiskās privāttiesības, kā arī koordinēt to piemērošanu starpvalstu un starpvalstu grupu līmenī. UNIDROIT ir izveidota 1926.gadā un pašlaik apvieno 59 valstis.
Latvija pievienojusies divām UNIDROIT konvencijām – “Par starptautisko finanšu līzingu” un “Par starptautisko faktoringu”. Dalība UNIDROIT dod iespēju valstij sekmēt globālu komerctiesību problēmjautājumu efektīvu risinājumu, vienlaikus nodrošinot valsts interešu ievērošanu starptautiskā mērogā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!