• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par gatavošanos pašvaldību vēlēšanām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2000., Nr. 355/357 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11649

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Lauksaimniecības likumā

Vēl šajā numurā

11.10.2000., Nr. 355/357

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par gatavošanos pašvaldību vēlēšanām

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ir izstrādājusi sešu instrukciju projektus pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanām, kas precizē kārtību, kādā sagatavojamas un organizējamas pašvaldību vēlēšanas, iesniedzami deputātu kandidātu saraksti, izveidojami vēlēšanu iecirkņi un vēlēšanu iecirkņu komisijas, skaitāmi un aprēķināmi balsošanas rezultāti.

Šogad pirmo reizi instrukcijas pirms to apstiprināšanas nodotas arī republikas pilsētu un rajona vēlēšanu komisijām izvērtēšanai, un no šodienas instrukciju projekti publicēti CVK mājas lapā internetā.

Kā paskaidroja CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars, instrukcijas vēlēšanu komisiju izvērtēšanai nodotas līdz šā gada 18.oktobrim. Šajā laikā rajonu, pilsētu un pagastu vēlēšanu komisiju locekļi, kā arī topošie iecirkņu vēlēšanu komisiju locekļi tiek aicināti iesniegt savus priekšlikumus instrukciju papildināšanai vai uzdot jautājumus par tajās iekļautajām normām.

Lai gan CVK instrukcijas galvenokārt ir saistošas tieši vēlēšanu rīkotājiem, CVK aicina arī politisko partiju un vēlētāju apvienību pārstāvjus un nākamos novērotājus laikus iepazīties ar CVK izstrādāto instrukciju projektiem un uzdot visus neskaidros jautājumus. Uzdotos jautājumus CVK iecerējusi izmantot, arī sagatavojot decembrī plānotos seminārus deputātu kandidātu sarakstu iesniedzējiem.

"Es domāju, ka, nododot izstrādātās instrukcijas to cilvēku apspriešanai, uz kuriem tās vistiešāk attiecas, ieguvēji būsim mēs visi, jo labu ideju nekad nevar būt par daudz. Turklāt, tā rīkojoties, mēs kaut par solīti tuvāk pietuvojamies pilsoniskai sabiedrībai," atzina A.Cimdars.

Pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanas notiks 2001.gada 11.martā.

Kristīne Bērziņa, CVK priekšsēdētāja palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!