• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uguns šovasar atpūšas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2005., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116494

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"BITE Latvija" sola nopietnu konkurenci

Vēl šajā numurā

14.09.2005., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uguns šovasar atpūšas

DEGAM.JPG (33379 bytes)
VMD arhīva foto

Šogad, tāpat kā pērn, mežos bijis maz ugunsgrēku, taču, kā norāda speciālisti, tas nenozīmē, ka cilvēki kļuvuši apzinīgāki rīcībā ar uguni.
Meža ugunsnedrošais laikposms drīz beigsies. Neliela ugunsbīstamība vēl saglabāsies tādā gadījumā, ja būs saulains laiks, skaidro Valsts meža dienests (VMD).
Pērn izcēlušies 647, bet šogad reģistrēti 347 meža ugunsgrēki. Pirmais reģistrēts 4.aprīlī Rīgas virsmežniecībā. Meža ugunsgrēku intensitāte strauji samazinājās jūlija otrā pusē un augustā. Kā iemeslu tam VMD min ievērojamo nokrišņu daudzumu. Pēc operatīvajām ziņām, septembrī ir izcēlušies pieci meža ugunsgrēki.
Vairumā gadījumu meža ugunsgrēku izcelšanās iemesls ir cilvēka neuzmanīgā rīcība ar uguni, kas sausā laikā izraisa ugunsnelaimi. Meža ugunsgrēki kļūst sevišķi bīstami un strauji izplatās, ja sausumu pavada spēcīgs vējš, skaidro VMD. Iepriekš minētie faktori ir galvenie, kas nosaka meža ugunsgrēku izcelšanos, un tāpēc ugunsnelaimju skaits pa gadiem svārstās ļoti lielā diapazonā.
Kopumā ugunsgrēku skaitam ir tendence pieaugt. Pēdējos desmit gados vidēji katru gadu izceļas 850 ugunsnelaimes. Kā novērojuši speciālisti, sezonām ar mazu ugunsgrēku skaitu seko sezonas ar ļoti lielu ugunsgrēku skaitu. Tā, piemēram, 1991.gadā izcēlās 225 meža ugunsgrēki, bet gadu vēlāk to skaits sasniedza 1510. 2001.gadā izcēlās 272 meža ugunsgrēki, bet nākamajā gadā tika sasniegts melnais rekords – 1742.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!