• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 10. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2000., Nr. 355/357 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11654

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Mūsu tautas vieno brīvības un neatkarības mīlestība"

Vēl šajā numurā

11.10.2000., Nr. 355/357

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 10. oktobra sēdē

Akceptēti noteikumi "Muitas procedūras — ievešana uz laiku — izpildes kārtība". Tie nosaka kārtību, kādā piemērojama muitas procedūra — ievešana uz laiku — ar pilnu vai daļēju atbrīvojumu no muitas maksājumiem, un gadījumus, kad iesniedzams galvojums par muitas procedūras izpildi. Noteikumi stāsies spēkā šā gada 1.novembrī.

Valdība akceptēja likumprojektu "Par 1972.gada Starptautisko konvenciju par drošiem konteineriem un tās 1993.gada grozījumiem". Likums ir nepieciešams, lai Latvijā izveidotu tiesisku pamatu un materiālo bāzi konteineru pēcrekonstrukcijas sertifikācijai saskaņā ar starptautiskajiem drošības standartiem un sekmētu starptautiskos konteineru pārvadājumus.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 27.janvāra noteikumos Nr.34 "Maksātnespējīgo valsts uzņēmumu un maksātnespējīgo valsts kontrolēto statūtsabiedrību darbinieku prasījumu apmierināšanas kārtība". Sakarā ar šo grozījumu akceptēšanu akceptēti noteikumi "Par Ministru kabineta 1998.gada 21.aprīļa noteikumu Nr.149 "Noteikumi par Ministru kabineta 1998.gada 27.janvāra noteikumu Nr.34 "Maksātnespējīgo valsts uzņēmumu un maksātnespējīgo valsts kontrolēto statūtsabiedrību darbinieku prasījumu apmierināšanas kārtība" piemērošanu citiem maksātnespējīgiem uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām)" atzīšanu par spēku zaudējušiem".

Valdība akceptēja noteikumus "Maksātnespējīgo uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) darbinieku prasījumu apmierināšanas kārtība". Tie nosaka kārtību, kādā līdz 2001.gada 31.decembrim tiek apmierināti tāda maksātnespējīgā uzņēmuma darbinieku prasījumi, kas nav valsts uzņēmums vai valsts kontrolēta statūtsabiedrība, kurā valstij pieder vairāk par 50% no statūtsabiedrības kapitāla daļām, ja ar darbiniekiem darba attiecības pārtrauktas uzņēmuma maksātnespējas periodā un uzņēmums nespēj apmierināt šos prasījumus.

Ministru kabinets akceptēja "Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumus". Tie nosaka atļautās, aizliegtās un nepieciešamās darbības Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta funkcionālajās zonās, kā arī atsevišķās rezervāta teritorijā izdalītajās īpaši aizsargājamās dabas teritorijās.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu Ceļu satiksmes likumā. Grozījumi paredz noteikt veselības pārbaužu un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanas kārtību personām, kurām pēc medicīniskās ekspertīzes atzinuma radušās medicīniskas pretindikācijas transporta līdzekļa vadīšanai. Grozījumi noteiks kārtību, kādā transportlīdzekļa vadītājs tiek nosūtīts uz pirmstermiņa veselības pārbaudi un kādā veicama šī pārbaude, kā arī kārtību, kādā Valsts policijas amatpersona ir tiesīga aizturēt uz laiku transportlīdzekļa vadītāja apliecību un izsniegt pagaidu atļauju.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu Latvijas Republikas valsts robežas likumā. Grozījumi paredz dot pilnvarojumu Ministru kabinetam noteikt robežkontroles veikšanai nepieciešamās iekārtas un tehnisko aprīkojumu.

Akceptēti "Meža atjaunošanas noteikumi". Tie nosaka meža atjaunošanas termiņus atsevišķiem meža augšanas apstākļu tipiem, kritērijus, pēc kuriem mežaudzi atzīst par atjaunotu, un atjaunotās mežaudzes kopšanas pārbaudes kritērijus. Par spēku zaudējušiem atzīti Ministru kabineta 1995.gada 24.janvāra noteikumi Nr.25 "Meža atjaunošanas noteikumi".

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1996.gada 2.jūlija noteikumos Nr.246 "Noteikumi par valsts robežas šķērsošanas vietu noteikšanu un robežkontroles punktu un robežpārejas punktu izvietojumu uz Latvijas Republikas valsts robežas". Grozījumi nepieciešami, lai uzlabotu fitosanitārajai kontrolei pakļauto kravu kontroli un optimizētu Sanitārās robežinspekcijas darbu.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonība naturalizācijas kārtībā piešķirta 284 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 47 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēts rīkojums "Par Smēķēšanas ierobežošanas valsts komisiju". Par komisijas priekšsēdētāju apstiprināta Labklājības ministrijas Sabiedriskās veselības departamenta direktora vietniece Signe Vēliņa.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Par iepirkumu valsts vai pašvaldību vajadzībām". Likuma uzdevums būs veicināt atklātumu iepirkuma norisē, veicināt preču pārdevēju, iznomātāju, pakalpojumu sniedzēju un būvdarbu veicēju brīvu konkurenci, kā arī vienlīdzīgu un taisnīgu attieksmi pret tiem un veicināt valsts vai pašvaldību līdzekļu racionālu izmantošanu.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas un Portugāles Republikas līgumu par sadarbību izglītībā, kultūrā, zinātnē un tehnoloģijā".

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju "Par valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" reorganizācijas plānu". Pamatā akceptēts valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" reorganizācijas pasākumu plāns. Ekonomikas ministrijai uzdots nodrošināt reorganizācijas plāna īstenošanu valsts akciju sabiedrībā "Latvenergo" un uzdots nodrošināt nepieciešamo normatīvo aktu izstrādi. Valdība nolēma jautājumu par valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" reorganizāciju turpināt izskatīt 2001.gada februārī.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par sakaru līdzekļu iegādi Aizsardzības ministrijas vajadzībām".

Pieņemta zināšanai informācija par autoceļu nozares finansēšanas un administrēšanas sistēmas pilnveidošanu.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai grozījumu projektu likumā "Par valsts budžetu 2000.gadam".

Pieņemta zināšanai informācija par sociālās apdrošināšanas iemaksu struktūru un priekšlikumiem sociālās apdrošināšanas iemaksu likmes grozīšanai.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par Valsts politikas pamatnostādnēm darba drošības un veselības aizsardzības darbā (darba aizsardzībā).

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Čehijas Republikas valdības līgumu par savstarpēju klasificētās informācijas aizsardzību". Līgums paredz nosacījumus, uz kuriem pamatojoties puses veiks apmaiņu ar klasificēto informāciju, kā arī nosaka, kādi drošības pasākumi ir jāveic, lai pienācīgi glabātu un aizsargātu nodoto informāciju.

Valdība akceptēja noteikumus "Likuma "Par dabas resursu nodokli" atsevišķu normu piemērošanas kārtība". Tie nosaka dabas resursu nodokļa maksāšanas kārtību, ievedot un realizējot preces un produktus iepakojumā, kārtību, kādā tiek piemērotas nodokļa likmes preču un produktu iepakojumam un kā nodoklis maksājams par dabas resursu realizēšanu, vides piesārņošanu un videi kaitīgu produktu un preču ievešanu un realizāciju, kā arī nosaka dabas resursu nodokļa pārskata formu.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!