• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 9. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2000., Nr. 355/357 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11658

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente: - apsveicot Polijas prezidentu - apsveicot Luksemburgas lielhercogu

Vēl šajā numurā

11.10.2000., Nr. 355/357

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 9. oktobra sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts "Par konvenciju par personu aizsardzību attiecībā uz personas datu automātisko apstrādi" . Konvencijas mērķis ir katras puses teritorijā nodrošināt jebkurai personai tiesību un pamatbrīvību ievērošanu attiecībā uz personas datu automātisko apstrādi.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Reliģisko organizāciju likumā . Grozījumi likumā nepieciešami, lai pēc Latvijas Republikas un Svētā Krēsla līguma noslēgšanas nodrošinātu vienlīdzību attiecībā pret citām reliģiskajām konfesijām.

Akceptēts noteikumu projekts "Pretendentu atlases un piedāvājumu izvēles metožu piemērošanas kārtība" . Tie noteiks pretendentu atlases un piedāvājumu izvēles metožu piemērošanas kārtību, slēdzot līgumu par būvdarbiem, piegādēm, nomu un pakalpojumiem sabiedrisko pakalpojumu uzņēmumu vajadzībām.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Profesionālo kvalifikāciju saraksts, kuras iegūstot kārtojami centralizētie profesionālās kvalifikācijas eksāmeni" .

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības, Lietuvas Republikas valdības un Apvienoto Nāciju Organizācijas Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas projektu" . Rīkojuma projekts paredz akceptēt projektu "Uzlabotas gaļas produkcija Baltijas reģionā, balstoties uz trihinelozes — parazitārās zoonozes epidemioloģisko kontroli".

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1999.gada 19.oktobra noteikumos Nr.355 "Augu karantīnas noteikumi" . Grozījumu projekts nosaka, ka fitosanitārā kontrole Sanitārās robežinspekcijas punktā tiks veikta par samaksu saskaņā ar zemkopības ministra apstiprinātu cenrādi.

Akceptēts noteikumu projekts "Šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības atbilstības kritēriji un statusa piešķiršanas kārtība" . Šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusu piešķirs attiecīgās dzīvnieku sugas šķirnes dzīvnieku audzētāju organizācijas izveidota komisija, kuras sastāvā iekļauj pārstāvi no Ciltsdarba valsts inspekcijas un Valsts veterinārā dienesta.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par Latvijas augu šķirņu katalogu" . Noteikumi apstiprinās Latvijas augu šķirņu katalogu un noteiks katalogā ietverto augu sugu un kategoriju sēklas, kuras drīkst pārdot, ievērojot papildu prasības par to fizikālo un ķīmisko apstrādi. Paredzams, ka noteikumi stāsies spēkā 2001.gada 1.janvārī.

Akceptēts noteikumu projekts "Lauku atbalsta dienesta nolikums" . Lauku atbalsta dienests būs Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kuras darbības mērķus un funkcijas nosaka Lauku atbalsta dienesta likums.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Meža apsaimniekošanu un izmantošanu regulējošo normatīvo aktu pārkāpuma rezultātā nodarīto zaudējumu noteikšanas kārtība" . Pēc minēto noteikumu pieņemšanas spēku zaudēs 1995.gada 25.jūlija Ministru kabineta noteikumu Nr.241 "Noteikumi par materiālo atbildību par meža apsaimniekošanas un izmantošanas noteikumu pārkāpumiem".

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par muitas nodokli (tarifiem)" . Grozījumi paredz samazināt ievedmuitas tarifa likmi saldētām mencām, reņģēm un brētliņām.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 208-00 "Publiskās ēkas un būves" . Noteikumu projektā apkopotas vispārīgās, speciālās, ugunsdrošības un galvenās plānojuma prasības publikai paredzētu ēku un būvju projektēšanai. Paredzams, ka noteikumi stāsies spēkā 2000.gada 1.novembrī.

Akceptēts noteikumu projekts "Dabas lieguma "Lubānas ieplakas" individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi" . Tie noteiks dabas lieguma "Lubānas ieplakas" individuālo aizsardzību un izmantošanu, lai saglabātu starptautiski nozīmīgā Lubānas mitrāju kompleksa daļu, apkārtējo purvu un mitro mežu ekosistēmas un šajā teritorijā sastopamo bioloģisko daudzveidību.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Dabas resursu nodokļa atvieglojumu un atlaižu piemērošanas kārtība uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kuri realizē brīvprātīgu izlietotā iepakojuma apsaimniekošanas programmu" . Piešķirtā nodokļa atlaide varēs būt līdz 50% no dabas resursu nodokļa maksājumiem, bet atvieglojums — 50 līdz 100% no dabas resursu nodokļa maksājuma summas.

Akceptēts noteikumu projekts "Iepakojuma apsaimniekošanas padomes nolikums" . Padome būs konsultatīva institūcija, kuras lēmumiem iepakojuma apsaimniekošanas jautājumos būs ieteikuma raksturs.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Likuma "Par dabas resursu nodokli" atsevišķu normu piemērošanas kārtība" . Noteikumu projekts nosaka nodokļa maksāšanas kārtību, ievedot un realizējot preces un produktus iepakojumā, kārtību, kādā tiks piemērotas nodokļa likmes preču un produktu iepakojumam un kā nodoklis maksājams par dabas resursu realizēšanu, vides piesārņošanu un videi kaitīgu produktu un preču ievešanu un realizāciju, kā arī noteiks dabas resursu nodokļa pārskata formu.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!