• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzņēmēji lūkojas pēc zivīm, vīna un apelsīniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2005., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116665

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

15.09.2005., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzņēmēji lūkojas pēc zivīm, vīna un apelsīniem

Latvijas uzņēmēji šogad Eiropas Komisijai iesnieguši 624 tarifu kvotu pieteikumus.

ZIVS.JPG (18391 bytes)
Izmantojot iespēju importēt noteiktas preces no trešajām valstīm ar samazinātu vai nulles muitas tarifa likmi, Latvijā importēts aptuveni 1 712 370 kilogramu zivju un to produktu
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Pieprasītās tarifu kvotas 100% apmērā piešķirtas 614 gadījumos, daļēji – vienā, bet atteikums saņemts sešos gadījumos. Kā skaidro Valsts ieņēmuma dienesta (VID) Galvenās muitas pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Marika Salmiņa, trīs pieteikumus Eiropas Komisija vēl nav izskatījusi, lai lemtu par atvieglojumu piešķiršanu, jo tarifu kvota šobrīd ir bloķēta.
Visvairāk kvotu ir pieprasīts un piešķirts Norvēģijas, Krievijas un Taizemes izcelsmes zivīm un zivju produktiem, piemēram, lašiem, varavīksnes forelēm, siļķēm, mencām, zivju filejai un konservētām zivīm, Bulgārijas un Rumānijas izcelsmes vīniem, Indijas, ASV un Brazīlijas izcelsmes šķīstošajai kafijai, Ēģiptes un Marokas izcelsmes apelsīniem, Meksikas izcelsmes apelsīnu sulai, Krievijas, Ukrainas un Bulgārijas izcelsmes gurķiem, ASV izcelsmes mandelēm u.c. Kvotas uzņēmēji pieprasījuši arī vairākiem Ukrainas un Ķīnas izcelsmes ķīmiskajiem produktiem, kā arī Brazīlijas izcelsmes saplākšņiem no skuju kokiem.
Gada astoņos mēnešos, izmantojot iespēju importēt noteiktas preces no trešajām valstīm ar samazinātu vai nulles muitas tarifa likmi pēc ES tarifu kvotas piešķiršanas, Latvijā importēts aptuveni 1 712 370 kilogramu zivju un to produktu, 774 300 litru vīnu, 570 380 kilogramu apelsīnu, 434 200 kilogramu apelsīnu sulas, 268 960 kilogramu kafijas, 215 500 kilogramu gurķu, 91 400 kilogramu mandeļu, kā arī citas preces. Atgādinām, ka šogad uzņēmējiem ir pieejamas vairāk nekā 800 tarifu kvotas.
Informācija par iespēju izmantot muitas atvieglojumus atrodama Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā www.vid.gov.lv, kā arī publiski pieejamajā Eiropas Komisijas TARIC datu bāzē.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!