• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pārrunās nozīmīgo uzņēmumu drošību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2005., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116674

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

LZA Lielā medaļa izcilam ķīmiķim

Vēl šajā numurā

15.09.2005., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pārrunās nozīmīgo uzņēmumu drošību

Lai apspriestu valstij stratēģiski svarīgo valsts un privāto uzņēmumu drošību, iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons aicina uz tikšanos to vadītājus.

Uz drošības jautājumu apspriešanu Iekšlietu ministrijā (IeM) pirmdien, 19.septembrī, aicināti valsts uzņēmumu “Latvijas dzelzceļš”, “Valsts informācijas tīkla aģentūra” un “Latvijas gaisa satiksme”, lielo energouzņēmumu a/s “Latvenergo” un a/s “Latvijas gāze”, potenciāli bīstamo objektu a/s “Ventamonjaks”, a/s “Ventbunkers” un a/s “Ventspils nafta”, kā arī lielo satiksmes objektu – starptautiskās lidostas “Rīga” un Rīgas brīvostas pārvaldes – vadītāji.
Sanāksmē, kurā piedalīsies arī Drošības policijas (DP) amatpersonas, paredzēts apspriest minēto uzņēmumu drošības stāvokli un sadarbību ar IeM pretterorisma pasākumu veikšanā, informēja ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departamenta pārstāve Laura Karnīte. Viņa arī paskaidroja: drošības jautājumu apspriešana ar stratēģiski nozīmīgo uzņēmumu vadītājiem IeM bijusi plānota jau sen un nav uzskatāma tikai par reakciju uz aizvadītajā nedēļā Latvijas Televīzijas žurnālistu atklātajām apsardzības problēmām vairākos potenciāli bīstamos objektos. Sanāksmē pārstāvētais DP Pretterorisma centrs, kas izveidots šogad, tikai nesen pilnībā nokomplektēts darbam.
IeM visu minēto uzņēmumu vadītājiem nosūtījusi uzaicinājumu ierasties uz apspriedi. Adresātiem atbilde par savu ierašanos vai neierašanos jāsniedz līdz 16. septembrim.
Kā jau ziņots, Latvijas Televīzijas raidījuma “Panorāma” žurnālisti, lai pārbaudītu stratēģiski nozīmīgu uzņēmumu drošību pret diversijām, apmeklēja dzeramā ūdens sagatavošanas kompleksu “Daugava”, Rīgas hidroelektrostaciju, kā arī Inčukalna gāzes krātuvi un konstatēja trūkumus to apsardzībā.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!