• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas iespējām pievienoties UNIDROIT konvencijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2005., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116683

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstnieka akreditāciju Kazahstānā

Vēl šajā numurā

15.09.2005., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas iespējām pievienoties UNIDROIT konvencijai

Trešdien, 14.septembrī, Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece tikās ar Starptautiskā Privāttiesību unifikācijas institūta (UNIDROIT) ģenerālsekretāru profesoru Herbertu Kronki.
Tikšanās gaitā pārrunāti jautājumi, kas skar UNIDROIT darbību un Latvijas iespējas pievienoties tās konvencijai.
Saeimas priekšsēdētājas biedre V.Muižniecei sveica augsto viesi Saeimas namā un norādīja, ka Latvija ir ļoti ieinteresēta uzzināt iespējami vairāk par šīs organizācijas darbību. “Tas būtu liels ieguvums gan likumdevējam – likumdošanas kvalitātes uzlabošanā, gan arī mūsu tiesību ekspertiem un zinātniekiem,” sacīja V.Muižniece. Viņa arī piebilda, ka Latvija ir viena no retajām Eiropas Savienības dalībvalstīm, kas nav pievienojusies UNIDROIT konvencijai.
H.Kronks bija pagodināts par iespēju tikties ar tik augstu parlamenta amatpersonu, uzsverot, ka tādas izdevības gadās ļoti reti – pat tajās valstīs, kas ir aktīvas konvencijas dalībnieces. Viņš īsumā iepazīstināja ar organizācijas dibināšanu, akcentējot tās darbību pagājušā gadsimta divdesmitajos gados, kā arī pastāstīja par tās galvenajiem uzdevumiem un prioritātēm mūsdienās. Viņš norādīja, ka ik pa laikam organizācijas iekšienē notiek diskusija par to, vai organizācijai nevajadzētu darboties ANO paspārnē. Un tomēr atbilde līdz šim bijusi noliedzoša, jo UNIDROIT cenšas izvairīties no jebkādas iespējas tikt iesaistītai politiskās cīņās.
Tikšanās noslēgumā V.Muižniece uzsvēra, ka Latvijai ir liela interese par iespēju pievienoties UNIDROIT, un pauda cerību, ka tas varētu notikt iespējami drīzā laikā. Tā nepieciešamība spilgti izpaudās jau tai laikā, kad Latvijas Saeima strādāja pie Komerclikuma – trūka pieredzes un starptautiski izglītotu ekspertu. Arī tagad Latvijai ir aktuāli jautājumi, kas ir UNIDROIT organizācijas uzdevumu lokā, – kredītu un vērtspapīru joma, finanses, starptautiskais kapitāls.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!