• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzrunājot ASV un Latvijas banku konferences dalībniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2005., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116685

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apmeklējot ASV prezidenta rīkoto pieņemšanu valstu un valdību vadītājiem

Vēl šajā numurā

15.09.2005., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzrunājot ASV un Latvijas banku konferences dalībniekus

Trešdien, 14.septembrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis uzrunāja ASV un Latvijas banku konferences dalībniekus. Uzrunā Ministru prezidents norādīja uz konferences nozīmīgo lomu, lai veicinātu turpmāko sadarbību starp Latvijas un ASV bankām.
A.Kalvītis atzīmēja, ka finanšu un banku sektors ir viena no tām jomām, kas bez starptautiskiem sakariem, labas sadarbības, savstarpējas uzticības un vienotas procesu izpratnes nespēj sekmīgi attīstīties.
Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvijas valdība, banku pārraudzības institūcijas un pašas bankas ir daudz strādājušas, lai pilnveidotu savstarpējas sadarbības un uzticības gaisotni, veidojot sekmīgu sadarbības vidi, kur katram spēlētājam ir savi uzdevumi un pienākumi. Ministru prezidents pauda savu pārliecību, ka valdībai, banku uzraudzības institūcijām un Latvijas bankām ir jābūt atvērtām sadarbībai un dialogam.
A.Kalvītis norādīja, ka Latvijas valdība ir nopietni pievērsusies cīņai pret finansiālajiem noziegumiem, sistemātiski strādājot pie izmaiņām likumdošanā, lai uzlabotu Latvijas spēju apkarot nelegālās naudas plūsmu. Ministru prezidents izteica valdības gatavību veikt vēl citus grozījumus likumdošanā, ja radīsies tāda nepieciešamība. Savā runā A.Kalvītis uzsvēra banku un to pārraudzības iestāžu veicamos uzdevumus, lai apkarotu finanšu noziegumus.
Savas uzrunas nobeigumā Ministru prezidents aicināja bankas pievērst uzmanību finanšu noziegumu apkarošanai un darboties ar ārkārtīgi lielu atbildības sajūtu. Sadarbojoties gan valdībai, gan banku pārraudzības institūcijām, gan pašām bankām, Latvija var nostiprināt savu vadošo lomu finanšu jomā reģionā.
A.Kalvītis norādīja, ka finanšu sadarbības jautājumi ir aktīvi apspriesti ar ASV valdības un vēstniecības amatpersonām. Ministru prezidents aicināja konferences dalībniekus, banku pārstāvjus iesaistīties šajā dialogā ar ASV, lai izstrādātu jaunas sadarbības formas un nodrošinātu tālāku Latvijas finanšu sektora izaugsmi.
Konference tika rīkota 13. un 14.septembrī pēc ASV vēstnieces Latvijā Ketrīnas Todas Beilijas iniciatīvas ar Latvijas Komercbanku asociācijas, ASV Finanšu departamenta un ASV vēstniecības Latvijā organizatorisku un finansiālu atbalstu. Konferencē uzstājās pārstāvji no ASV Finanšu departamenta un ASV Federālo rezervju bankas.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!