• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kā vērtējam dalību Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2005., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116770

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nesakoptie lauki var atspēlēties pavasarī

Vēl šajā numurā

16.09.2005., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kā vērtējam dalību Eiropas Savienībā

MACIBAS.JPG (18912 bytes)
Foto: Vaida Villeruša

Mazāk kļuvis to iedzīvotāju, kuru attieksme pret Latvijas dalību Eiropas Savienībā (ES) ir negatīva.
Tā liecina augustā veiktā sabiedriskās domas aptauja. Tajā arī noskaidrots, vai un kādos informācijas avotos iedzīvotāji meklējuši informāciju par ES.
Pozitīvi Latvijas dalību ES vērtēja 28,9% iedzīvotāju (jūlijā – 27,6%), bet negatīvu attieksmi pauda 22%, norādot atbildi “slikta lieta” (jūlijā – 28,1%). Savukārt atbildi “ne laba, ne slikta lieta” izvēlējās 44,2% aptaujas dalībnieku (jūlijā – 39,7%), informē Eiropas Savienības informācijas aģentūras projektu vadītāja Dace Apsīte.
Latvijas dalību ES par “labu lietu” biežāk nekā caurmērā atzinuši iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 24 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, latvieši, Kurzemē dzīvojošie, lauku apvidos dzīvojošie, valsts sektorā nodarbinātie.
Latvijas dalību ES kā “sliktu lietu” biežāk vērtējuši aptaujātie, kas vecāki par 55 gadiem, citu tautību pārstāvji, Rīgā dzīvojošie, respondenti ar pamatizglītību.
Atbildot uz jautājumiem par to, vai respondenti pēdējos trijos mēnešos meklējuši informāciju par Latvijas dalību ES, gandrīz 39% norādīja, ka nav speciāli to meklējuši, bet 27% atzina, ka viņus neinteresē šie jautājumi. Savukārt tie, kas ir meklējuši šādu informāciju, visbiežāk par informācijas avotu izvēlējušies TV ziņas (23%), radio ziņas (14%), presi (8%), specializētos radījumus TV (7%) vai internetu (7%).
Aptauju veica Sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS ar Eiropas Savienības informācijas aģentūras atbalstu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!