• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Visas skolas var pieteikties piena programmai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2005., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116927

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

20.09.2005., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Visas skolas var pieteikties piena programmai

Zemkopības ministrija (ZM) aicina visus bērnudārzus, pamatskolas un vidusskolas, kas vēl nav paguvušas, pieteikties piena atbalsta programmai.

Lai veicinātu piena un piena produktu patēriņa pieaugumu, Eiropas Savienībā (ES) jau vairākus gadus tiek nodrošināta palīdzība vispārējās izglītības iestādēm par pazeminātām cenām iegādāties pienu un piena produktus. “LV” par to rakstījām pagājušajā nedēļā.
Tā kā interese par šo programmu bijusi niecīga un daudzas iestādes nav izmantojušas iespēju bērniem sarūpēt veselīgos piena produktus, ZM atkārtoti izskaidro, kā uz to pieteikties.

Atbalsts visu mācību gadu

Atbalstu piena produktu piegādei bērnudārzi, pamatizglītības un vidējās izglītības iestādes var iegūt līdz nākamā gada 31.augustam. ES finansiāli atbalstītās programmas mērķis ir uzturēt vai palielināt piena produktu patēriņa līmeni skolēnu vidū, veicināt pareiza uztura tradīciju veidošanos un nodrošināt izglītības iestādēs piena produktu pieejamību par tādu cenu, kas ir konkurētspējīga ar alternatīvu produktu cenām.
Pretendentam uz šo programmu jāpiesakās Lauku atbalsta dienestā (LAD). Pieteikties var ne tikai izglītības iestāde, bet arī piena produktu izplatītājs vai ražotājs, ja tas piegādā piena produktus izglītības iestādei.

Mazajiem piens bez maksas

Gādājot par bērnu iespēju iegūt pilnvērtīgu un veselīgu uzturu, kā papildu atvieglojums šai programmai 2005.gadā piešķirts līdzfinansējums 400 000 latu piena produktu piegādei 1.–4.klašu skolēniem. Naudas ir pietiekami, lai pienu un piena produktus mazie skolēni ikdienā savā izglītības iegādē varētu lietot uzturā bez maskas. Savukārt pārējās skolēnu vecumgrupas, ja viņu skola iesaistījusies programmā, pienu un piena produktus savā skolā var iegādāties ar ievērojamām atlaidēm – daudz lētāk nekā veikalā.

Kā pieteikties?

1. Pretendentam (vispārējā izglītības iestāde, piena produktu izplatītājs, piena produktu ražotājs) ir jāreģistrējas LAD Informācijas departamenta klientu reģistrā, iesniedzot aizpildītu reģistrācijas anketu (anketa ir mājaslapā internetā www.lad.gov.lv ).
2. Pēc reģistrācijas LAD klientu reģistrā skola iesniedz pieteikumu pretendenta apstiprināšanai LAD Piena mārketinga pasākumu daļā.
3. Pretendents iesniedz aizpildītu pieteikumu pretendenta apstiprināšanai atbalsta programmā.
4. Kopā ar pieteikumu jāiesniedz izglītības iestādes apliecinājums un Pārtikas un veterinārā dienesta pārtikas uzņēmuma reģistrācijas apliecības kopija.
5. Lai saņemtu atbalstu, pretendents iesniedz pieprasījumu atbalsta saņemšanai par izglītības iestādēm piegādātājiem atbalsta piena produktu daudzumiem par iepriekšējo mēnesi līdz kārtējā mēneša 10. datumam.
6. Atbalsts tiek izmaksāts četru mēnešu laikā pēc tam, kad amatpersonas iesniegušas visus nepieciešamos dokumentus.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!