• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Stingrākas prasības kosmētikas līdzekļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2005., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117040

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Svinēs Maizes svētkus

Vēl šajā numurā

21.09.2005., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Stingrākas prasības kosmētikas līdzekļiem

No sestdienas, 24.septembra, Latvijā nedrīkstēs tirgot kosmētikas līdzekļus, kuros ir konservants “methyldibromo glutaronitrile” un kurus nevajag noskalot.

To paredz pagājušā gada pavasarī pieņemtie Ministru kabineta noteikumi par būtiskajām prasībām kosmētikas līdzekļiem, informē Valsts sanitārās inspekcijas (VSI) pārstāve Kristīne Freiliba.
VSI aicina uzņēmumus, kas iepērk produkciju no vairumtirgotājiem, pievērst īpašu uzmanību šim tirdzniecības aizliegumam.
Pirms iegādāšanās vajadzētu pārliecināties, vai minētā viela nav nenoskalojamos kosmētikas līdzekļos, piemēram, sejas, roku un ķermeņa krēmos, sejas dekoratīvajā kosmētikā, sauļošanās aizsargkrēmos, tonējošajos līdzekļos, dezodorantos un dažādos matu kopšanas un veidošanas līdzekļos.
Lietojot kosmētikas līdzekli, kas satur minēto vielu, pastāv alerģiskas reakcijas risks – var parādīties ādas izsitumi, apsārtumi vai nieze. Eiropas Savienības Patērētāju produktu zinātniskā padome atzinusi, ka minētā viela var izraisīt kontaktalerģiju un ietekmēt endokrīno sistēmu.
Turpmāk konservantu “methyldibromo glutaronitrile” atļauts izmantot koncentrācijā, kas nepārsniedz 0,1%, tikai tajos līdzekļos, kuri pēc lietošanas jānoskalo, piemēram, skūšanās līdzekļos, ziepēs, vannas putās, matu šampūnos, kondicionēšanas līdzekļos u.c.
VSI aicina patērētājus un uzņēmumus pirms kosmētikas līdzekļa iegādes vai lietošanas rūpīgi iepazīties ar informāciju, kas norādīta marķējumā un lietošanas norādījumos, lai nekaitētu patērētāju veselībai.
Ja ir nopirkts kosmētikas līdzeklis, kas kaitējis veselībai, par to jāinformē Valsts sanitārā inspekcija.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!