• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Palīdzība uzņēmumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2005., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117045

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizaugušās palieņu pļavas atgūst savu izskatu

Vēl šajā numurā

21.09.2005., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Palīdzība uzņēmumiem

Turpmāk uzņēmēji varēs ielūkoties sava uzņēmuma nākotnē un praktiski izmēģināt, kā tas strādās.

REIRS.JPG (10902 bytes)
Jānis Reirs uzskata, ka Latvijā ir jāsekmē inovāciju un intelektuālā īpašuma attīstība
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Ir radīta iespēja pārbaudīt un nepieciešamības gadījumā pilnveidot iecerētos informācijas tehnoloģiju (IT) pielietojumus noteiktām situācijām. Tas samazinās kļūdu iespējamību, arī tehniskos un cilvēkresursus, testējot komplicētu risinājumu piemērošanu.
Rīgā sācis darboties “Microsoft” Risinājumu centrs, kam ir četri galvenie darba virzieni: virtuālā modelēšana, kas dod iespēju virtuāli izmēģināt iecerēto risinājumu, pirms vēl kaut kas reāli tiek darīts, tādējādi izvairoties no eksperimentiem produkcijas vidē; tādu tehnoloģiju demonstrēšana un izmēģināšana, kas vēl ir izstrādes stadijā un plašākai sabiedrībai būs pieejamas tikai pēc gada vai diviem; jaunu risinājumu izstrāde, kurā risinājumus izstrādā no nulles un testē virtuālajā vidē; kā arī semināri, kas palīdz apgūt dažādu platformu izmantošanu noteiktās situācijās.
Uzņēmējus apkalpo konsultanti, kas nepieciešamības gadījumos piesaista speciālistus no ārvalstīm. Turklāt pakalpojumi uzņēmumiem ir bezmaksas, kas ļauj arī mazo uzņēmumu īpašniekiem izmantot centra sniegtās iespējas. Īpašu uzdevumu ministrs elektroniskās pārvaldes lietās Jānis Reirs uzskata, ka šāds centrs palīdzēs uzņēmumiem strādāt daudz efektīvāk, ietaupot laiku un resursus.
Microsoft Latvia” vadītājs Sandis Kolomenskis izteica cerību, ka centrs veicinās Latvijas IT nozares attīstību un padarīs Rīgu par IT centru Baltijas valstīs. Turklāt centrs sniedz iespēju praktiski iepazīties ar IT jaunākajām attīstības tendencēm pasaulē.

Egija Daukste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!