• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta statusu Nacionālās trīspusējās sadarbības padomē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2005., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117055

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Starptautiskā preses institūta prezidentu

Vēl šajā numurā

21.09.2005., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta statusu Nacionālās trīspusējās sadarbības padomē

Ministru kabinets 20.septembra sēdē izdarīja grozījumus Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes nolikumā. Grozījumi sagatavoti, balstoties uz Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības ierosinājumiem, lai uzlabotu valdības un sociālo partneru sadarbības pamatus Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes ietvaros.
Grozījumu projekts paredz Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sekretariāta darbības izbeigšanu Labklājības ministrijas ietvaros.
Grozījumi nolikumā paredz, ka Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (padomes) sēdes sasauc Ministru prezidents. Ministru prezidenta prombūtnes laikā padomes sēdes sasauc labklājības ministrs. Padomes sēdes sasaukšanu ir tiesīgs ierosināt ikviens dalībpuses vadītājs.
Grozījumi nolikumā paredz, ka padomes darbu tehniski nodrošina padomes sekretārs. Padomes sekretārs ir institucionāli padots Valsts kancelejas direktoram un funkcionāli padots Ministru prezidentam. Padomes darbību finansē Valsts kanceleja no šim mērķim paredzētajiem valsts budžeta līdzekļiem.
Ministru prezidents Aigars Kalvītis ir pilnvarots no valdības puses parakstīt grozījumus Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes nolikumā.
Vienlaikus Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 27.novembra rīkojumā Nr.662 “Par valdības pārstāvju apstiprināšanu Nacionālajā trīspusējās sadarbības padomē””. Rīkojums paredz noteikt Ministru prezidentu par valdības pārstāvju grupas vadītāju Nacionālajā trīspusējās sadarbības padomē, bet labklājības ministru – par viņa vietnieku. Rīkojums paredz papildināt valdības pārstāvju loku ar Satiksmes ministrijas valsts sekretāru, kā arī nosaka, ka turpmāk Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes darbību finansēs nevis no Labklājības ministrijai, bet gan no Valsts kancelejai šim mērķim piešķirtajiem līdzekļiem.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!