• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Beļģijas Briseles reģiona parlamentāriešu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2005., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117061

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Izraēlas Valsts prezidenta valstsvizīti Latvijā 2005.gada 20.-22.septembrī

Vēl šajā numurā

21.09.2005., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Beļģijas Briseles reģiona parlamentāriešu vizīti Saeimā

Otrdien, 20.septembrī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Beļģijas Karalistes Briseles reģiona parlamenta prezidentu Eriku Tomasu un viņa vadīto delegāciju, kas Latvijā ieradusies darba vizītē.
Tikšanās laikā galvenā uzmanība veltīta abu valstu parlamentu darba aktualitātēm, kā arī sadarbībai Eiropas Savienības (ES) un citu starptautisko organizāciju ietvaros.
Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre pauda prieku par Briseles reģiona parlamenta delegācijas vizīti Latvijā un pastāstīja par aktualitātēm likumdošanā, kas vērsta uz pilsoniskas sabiedrības nostiprināšanu. Viņa akcentēja Saeimas un nevalstisko organizāciju dialogu sadarbības memoranda izstrādāšanā un darbu pie mūsdienīga elektronisko mediju darbības tiesiskā regulējuma izveides. Saeimas priekšsēdētāja arī uzklausīja informāciju par parlamentāro sistēmu Beļģijā un atzina, ka paplašināma sadarbība abu valstu parlamentu līmenī.
Pieskaroties ES jautājumiem, puses dalījās pārdomās par situāciju pēc ES konstitucionālā līguma ratifikācijas negatīvajiem balsojumiem Francijas un Nīderlandes referendumos un izteica cerību par veiksmīgu turpmākā procesa virzību. Saeimas priekšsēdētāja arī akcentēja Latvijas veikumu reformu pieredzes nodošanā Gruzijai, Ukrainai un Moldovai.
Puses pārrunāja sadarbības paplašināšanas iespējas starptautisko organizāciju ietvaros, to vidū minot nepieciešamās reformas ANO. Saeimas priekšsēdētāja arī pastāstīja par Latvijas darbību Baltijas asamblejā un Starpparlamentu savienībā.
Tikšanās noslēgumā puses pauda cerību, ka nākotnē kontakti starp abām valstīm, īpaši parlamentu līmenī, padziļināsies.
Briseles reģiona parlamentārieši tikās arī ar Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Oskaru Kastēnu un komisijas deputātiem.
Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs O.Kastēns sveica viesus Saeimā un iepazīstināja ar komisijas galvenajiem darbības virzieniem, norādot, ka galvenokārt skatāmie jautājumi ir saistīti ar Latvijas nacionālajām interesēm Eiropas Savienībā (ES). O.Kastēns pateicās par to, ka Beļģijas piloti pirmie sāka sargāt Latvijas gaisa telpu pēc mūsu valsts iestāšanās ES.
Runājot par divpusējām attiecībām, O.Kastēns informēja, ka veiksmīgi izveidojusies sadarbība ar Beļģijas reģioniem ekonomikā, kultūrā un izglītībā un Latvija ir ieinteresēta nostiprināt vēl ciešākas saites, kā arī veicināt politisko dialogu ar Beļģiju saistībā ar Beļģijas prezidentūru EDSO 2006.gadā.
Briseles reģiona parlamenta prezidents E.Tomass īsumā pastāstīja par parlamenta struktūru un pauda ieinteresētību attiecību paplašināšanā ar Latviju.
Tikšanās laikā pārrunātas bezdarba problēmas Briselē. Viesi atzīmēja – lai gan Briseles reģionam ir lielākais iekšējais kopprodukts, bezdarba līmenis ir 20%, taču nākotne ir balstīta uz kvalificēta darbaspēka pieaugumu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!