• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nacionālās bibliotēkas būvniecību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2000., Nr. 358/359 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11707

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pabalstu represētajām personām

Vēl šajā numurā

12.10.2000., Nr. 358/359

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nacionālās bibliotēkas būvniecību

Finansu ministrs Gundars Bērziņš trešdien, 11.oktobrī, tikās ar Saeimas apakškomisijas vadītāju Pēteri Apini, lai apspriestu Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecību un tās iespējamos finansēšanas avotus.

Finansu ministrs, izprotot bibliotēkas nepieciešamību, uzskata, ka šis ir ļoti liels un nozīmīgs projekts, kurš nedrīkst ciest neveiksmi. Tādēļ G.Bērziņš ir izvirzījis vairākus priekšnosacījumus projekta īstenošanai.

1. Tā kā bibliotēkas būvniecības izmaksas tiks uzskaitītas kā budžeta saistības, ir jānodrošina stingra finansu politika un finansu kontrole tā realizācijas laikā. Pēc ministra uzskata, valsts budžeta fiskālais deficīts (bez bibliotēkas izmaksām) 2001.gadā nedrīkst pārsniegt 1% no iekšzemes kopprodukta, 2002. gadā — 0,5%. Kopā ar bibliotēkas celtniecības izmaksām budžeta deficīta pieļaujamais apmērs 2002.gadā būtu tikai viens procents.

2. Projektam nepieciešams stabils finansējuma avots, kas neatstātu negatīvu ietekmi uz tautsaimniecību.

3. Tā kā bibliotēka atradīsies Rīgā, nepieciešama Rīgas pilsētas būtiska līdzdalība projekta realizācijā.

4. Jau pirms būvniecības sākšanas ir nepieciešams uzkrāt 20% no nepieciešamajiem finansu resursiem, turklāt jāuzkrāj no finansēšanas avota, nevis uz aizņemšanās rēķina.

5. Nepieciešama diskusija ar sabiedrību, jo nav pieļaujama šāda liela projekta sākšana situācijā, kad to neatbalsta aptuveni 70% Latvijas iedzīvotāju.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!