• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem 2005. gada 14. septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2005., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117121

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz deputātu jautājumiem rakstiski iesniegtās atbildes

Vēl šajā numurā

22.09.2005., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem 2005. gada 14. septembrī

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētājas biedrs Jānis Straume.

Sēdes vadītājs.
Labdien! Pulkstenis ir pieci pēcpusdienā, un ir pienācis laiks uzklausīt ministru atbildes uz deputātu jautājumiem.
Pirmo izskatīsim deputātu Klementjeva, Urbanoviča, Vidavska, Orlova un Cileviča jautājumu reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministram Kučinska kungam “Par Rīgas domes 12.07.2005. noteikumu nr.2 “Par ūdens patēriņa starpības sadali un samaksas kārtību daudzdzīvokļu mājā, ko apsaimnieko pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību” atsevišķu punktu darbības apturēšanu”.
Ministrs ir sniedzis rakstisku atbildi.
Mutiskai atbildei vārds... jūsu rīcībā 2 minūtes. Lūdzu ministra kungs!
Iesniedzēji nav ieradušies... taisnība...
Tātad uzskatām, ka atbilde uz jautājumu ir sniegta.
Otrs jautājums. Deputātu Buzajeva, Plinera, Aleksejeva, Tolmačova un Sokolovska jautājums iekšlietu ministram Ērikam Jēkabsonam “Par operatīvo darbību pret Saeimas deputātiem un citiem politisko organizāciju apvienības “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” aktīvistiem”.
Ministrs ir sniedzis rakstisku atbildi.
Vārds mutiskai atbildei. Lūdzu, Jēkabsona kungs! 2 minūtes.
Ē.Jēkabsons (iekšlietu ministrs).
Atbildot uz deputātu jautājumu “Par operatīvo darbību pret Saeimas deputātiem un citiem politisko organizāciju apvienības “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” (turpmāk – PCTVL) aktīvistiem”, informēju, ka Drošības policija savas kompetences ietvaros veic nereģistrētas apvienības – Krievu skolu aizstāvības štāba – un ar to saistīto nacionālboļševiku – Sarkanās jaunatnes avangarda – un Latvijas nacionāldemokrātiskās partijas darbības monitoringu.
Jāatzīmē, ka nacionālboļševiku un Latvijas nacionāldemokrātiskās partijas aktīvistu līdzšinējā darbība ir apdraudējusi personu drošību, kā arī sabiedrisko kārtību.
Organizācijas ar savu darbību nodara kaitējumu Latvijas nacionālajām interesēm. Pret šo organizāciju līderiem arī ierosinātas krimināllietas.
Minēto organizāciju darbības monitoringa rezultātā ir iegūta informācija, ka štābu pārstāvošās personas pasākumu laikā sistemātiski neievēro Latvijas Republikas tiesību normas, kā arī publiskajās aktivitātēs iesaista nepilngadīgas personas. Fiksēta atsevišķu PCTVL Saeimas deputātu Jakova Plinera, Vladimira Buzajeva, Andra Tolmačova un PCTVL Rīgas domes deputātu Genādija Kotova, Olgas Ozišas un Tatjanas Jemeļjanovas piedalīšanās štāba rīkotajos pasākumos, kā arī to pretlikumīga rīcība, par ko liecina sastādītie administratīvo pārkāpumu protokoli. Vairākos gadījumos Administratīvā tiesa pārkāpējus ir atzinusi par vainīgiem. Tāpēc, lai garantētu personu drošību, kā arī sabiedrisko drošību, štāba organizēto pasākumu laikā tiek veikta pastiprināta sabiedriskās kārtības uzraudzība un kontrole.
Sēdes vadītājs.
Paldies. Vai ir papildjautājums?
Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Aleksejevam!
A.Aleksejevs (PCTVL).
Mēs tā arī nesaņēmām jūsu atbildi uz mūsu otro jautājumu: vai 26.augustā LNT vakara ziņās raidīto sižetu filmēja jūsu pakļautībā Drošības policijas darbinieks?
Sēdes vadītājs.
Lūdzu, ministra kungs!
Ē.Jēkabsons.
Operatīvā informācija, kādu iegūst Drošības policija, un tās avoti netiek izpausti, jo tā ir konfidenciāla. Un Drošības policija nenodarbojas ar savas operatīvās informācijas nodošanu vai izplatīšanu masu mediju līdzekļiem.
Sēdes vadītājs.
Vai ir vēl... Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Aleksejevam!
A.Aleksejevs (PCTVL).
... filmēja jūsu, nu, padotības Drošības policijas darbinieks, cik es sapratu?
Ē.Jēkabsons.
Es vēlreiz saku, ka es nekomentēju operatīvās informācijas avotus.
Sēdes vadītājs.
Jums ir iespēja uzdot vēl vienu papildjautājumu.
Vairāk jautājumu nav. Atbilde uz jautājumu ir sniegta. Paldies! Sēde ir slēgta.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!