• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par situāciju Latvijas iekšlietu sistēmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2005., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117158

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.09.2005., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par situāciju Latvijas iekšlietu sistēmā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga trešdien, 21.septembrī, Rīgas pilī pēc tikšanās ar iekšlietu ministru Ēriku Jēkabsonu, Iekšlietu ministrijas darbiniekiem Juri Rekšņu un Jāni Zaščirinski žurnālistiem uzsvēra, ka viņai ir nopietnas raizes par iekšlietu sistēmas politizāciju. Prezidente sacīja, ka ar valsts drošību saistīti jautājumi nekādā ziņā nedrīkst kļūt par politisko cīņu un politisko manipulāciju instrumentiem: “Es saprotu, kungi un dāmas, ka priekšā ir vēlēšanas, bet kaut kur šajos jautājumos ir jānovelk sarkanā svītra.”
V.Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka bažas rada gan finanšu, gan plānošanas un citi jautājumi iekšlietu sistēmā, par ko vakar tika runāts gan ar Ministru prezidentu, gan ar iekšlietu ministru, gan ar sistēmas ierēdņiem. Pēc prezidentes sacītā, ministrijas politiskā vadība nedrīkst politizēt ierēdņu darbu, savukārt ierēdņu uzdevums nav politisku formulējumu izvirzīšana. Prezidente arī norādīja uz izpildvaras un likumdevējvaras atbildību sistēmas izvērtēšanā un vadīšanā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!