• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Latvijas lielo pilsētu vadītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2005., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117159

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām un nododot Valsts prezidenta vietu Saeimas priekšsēdētājai

Vēl šajā numurā

22.09.2005., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Latvijas lielo pilsētu vadītājiem

Trešdien, 21.septembrī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Latvijas Lielo pilsētu asociācijā (LLPA) pārstāvēto pilsētu domju priekšsēdētājiem.
Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre pauda prieku par iespēju tikties ar LLPA pārstāvēto pilsētu domju priekšsēdētājiem un uzsvēra, ka asociācijai izveidojusies veiksmīga sadarbība ar valdību, bet Saeimā – mūsu valsts likumdevējā – tikšanās notiek pirmo reizi. Viņa akcentēja svarīgu jautājumu kopīga risinājuma nozīmi un pastāstīja par Saeimas un nevalstisko organizāciju dialogu sadarbības dokumenta izstrādāšanā.
LLPA pārstāvji atzinīgi novērtēja uzaicinājumu kopīgā diskusijā apspriest pašvaldību aktualitātes un sarunas gaitā ieskicēja vairākas šobrīd sasāpējušas problēmas, kas risināmas likumdošanas ceļā.
LLPA izpilddirektors Jānis Kalviņš uzsvēra, ka līdz šim nav ratificēta Eiropas Pašvaldības harta, kā arī minēja, pēc lielo pilsētu vadītāju domām, veicamos grozījumus Darba likumā, Tūrisma likumā un Meža likumā. Piemēram, pašlaik pirmajā lasījumā pieņemtajos Darba likuma grozījumos nebūtu pieļaujama norma, kas paredz slēgt terminētus līgumus ar pašvaldību iestāžu amatpersonām. J.Kalviņš norādīja, ka tas nelabvēlīgi ietekmētu darbu, jo veicinātu kadru mainību un kvalificētu speciālistu trūkumu. Puses arī pieskārās jautājumiem, kas skar Administratīvi teritoriālās reformas projektu un izlīdzināšanas fonda darbības principus. Uzklausot diskusijā ieskicētās problēmas, Saeimas priekšsēdētāja solīja sekot līdzi šo jautājumu risinājumam parlamentā. “Jāatrod veids, kā vislabāk sadarboties ar komisiju vadītājiem un kopīgi izprast problēmu būtību,” atzina I.Ūdre.
Tika pārrunātas apkures jautājuma dažādo risinājumu iespējas, kā arī spriests par likumdošanā noteikto vēlēšanu regulējumu. Sarunā izkristalizējās vairākas atziņas par iespējām pilnveidot spēkā esošo kārtību, piemēram, lai izslēgtu interešu konfliktu, nebūtu savienojams pašvaldības iestādes vadītāja un pašvaldības deputāta amats. LLPA pārstāvji uzsvēra, ka padziļināti būtu apspriežams jautājums par iespējām savienot pašvaldības deputāta un Saeimas deputāta amatus, kā arī vajadzētu pārskatīt pašvaldības vadītāja atcelšanas procedūru, paredzot divu trešdaļu deputātu balsojumu.
Puses lielu vērību veltīja arī ar privatizāciju saistītiem jautājumiem – grozījumiem likumā “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju” un grozījumiem likumā “Par zemes reformas pabeigšanu pilsētās”. Pašvaldību vadītāji norādīja uz būtiskām problēmām, ko rada spēkā esošā kārtība, piemēram, investīciju piesaistes samazinājumu, un akcentēja nepieciešamību veikt izmaiņas. Puses vienojās, ka divu nedēļu laikā Saeimas priekšsēdētājai tiks iesniegti priekšlikumi, kurus kopīgi ar Saeimas frakciju vadītājiem apspriedīs otrajā LLPA un Saeimas priekšsēdētājas tikšanās reizē pēc mēneša.
Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja iezīmēja situāciju Kriminālprocesa likuma piemērošanā un izteica cerību uz veiksmīgu turpmāko sadarbību.
LLPA biedri ir Daugavpils, Jelgavas, Jūrmalas, Liepājas, Rēzeknes, Rīgas un Ventspils pilsētas, un tai noslēgts sadarbības līgums ar Valmieras un Jēkabpils pilsētu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!