• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šovasar izdeguši simts hektāru meža. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2005., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117166

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

22.09.2005., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šovasar izdeguši simts hektāru meža

Vakar, 21.septembrī, beidzās meža ugunsnedrošais laikposms, tomēr speciālisti atgādina, ka vienalga ar uguni mežos jārīkojas uzmanīgi.
Līdz ugunsnedrošā posma beigām Valsts meža dienests ir atklājis un nodzēsis 353 meža ugunsgrēkus, kuros mežs cietis 108,3 hektāru platībā.
Tomēr, kā uzsver speciālisti, ugunsnedrošā laikposma atcelšana pati par sevi neizslēdz ugunsnelaimes izcelšanās iespēju.
Viens no pēdējiem meža ugunsgrēkiem izcēlies 18.septembrī Daugavpils virsmežniecībā. Ugunsgrēkā, kam par iemeslu bija ugunskurs, cieta 0,35 hektāri meža. Tāpēc ir jāievēro ugunsdrošības noteikumi, ar kuriem noteikts, ka mežā ir aizliegts dedzināt vai kurināt ugunskuru, ja augsnes kūdras slānis ir biezāks par 0,5 metriem, izņemot gadījumus, ja dedzināšana notiek pēc lietus perioda vai ziemā, atgādina VMD. Neievērojot šo aizliegumu, var veidoties zemdegas, kas ilgstoši gruzd un ir grūti likvidējamas, jo rudens lietavas vēl nav sākušās.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!