• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pagasti svin "sava Es" uzvaru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2005., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117167

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar informāciju pret smēķēšanu

Vēl šajā numurā

22.09.2005., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pagasti svin “sava Es” uzvaru

“Pirmais gads ES ar savu Es” – tāds šogad bija konkursa “Sakoptākais Latvijas pagasts 2005” vadmotīvs. Zemgalē noslēguma pasākums jau aiz muguras, bet citur tie vēl priekšā.

JAUNPILS-PILS8.JPG (15402 bytes)
Rīt Jaunpilī pulcēsies konkursa dalībnieki no Pierīgas un Kurzemes
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Pierīga un Kurzeme pulcējas kopā

Rīt, 23.septembrī, iecerēts apvienotais noslēguma pasākums Kurzemei un Pierīgas reģionam. Pasākums notiks Pierīgas sakoptākajā pagastā – Tukuma rajona Jaunpilī (padomes priekšsēdētāja Ligita Gintere). Tur pulcēsies gan pārējie konkursa dalībnieki Pierīgā – Ogres rajona Madlienas pagasts un Rīgas rajona Ķekavas pagasts, gan Kurzemes sakoptākais pagasts – Saldus rajona Nīgrande (padomes priekšsēdētāja Indra Rassa) un citi Kurzemes konkursanti (Talsu rajona Rojas pagasts un Liepājas rajona Nīcas pagasts), informē Latvijas Pašvaldību savienības padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Dace Zvirbule.
Savukārt 1.oktobrī Latgales konkursantus (Preiļu rajona Riebiņu novadu un Krāslavas rajona Izvaltas pagastu) konkursa noslēguma pasākumā uzņems Latgales sakoptākais pagasts – Balvu rajona Šķilbēni (padomes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs).
7.oktobrī Vidzemes sakoptākajā pagastā – Madonas rajona Ērgļos (padomes priekšsēdētājs Guntars Velcis) – notiks konkursa Vidzemes noslēguma pasākums, kurā piedalīsies pārējie dalībnieki: Valmieras rajona Dikļu pagasts, Valkas rajona Variņu pagasts, Cēsu rajona Priekuļu pagasts un Gulbenes rajona Lizuma pagasts.

Kas plūcis laurus

Atgādinām, ka Zemgales uzvarētājs – Bauskas rajona Iecavas novads –16.septembrī noslēguma pasākumā tika apbalvots piecās nominācijās: zemkopība un lauku vide; izglītība un sports; iedzīvotājus sociāli atbalstošākā pašvaldība; veselības aprūpes pieejamības nodrošināšana, civilā aizsardzība un ugunsdrošība. Pavisam bija 13 nominācijas.
Arī Jelgavas rajona Ozolnieku novads (domes priekšsēdētājs Māris Ainārs) uzvarēja piecās citās nominācijās: lauku ceļu saimnieks; pagasta attīstības iespējas; vides aizsardzība; sakoptākā uzņēmējdarbības vide un sabiedrisko attiecību nominācijā “Dialoga meistari”.
Jēkabpils rajona Atašienes pagasts (padomes priekšsēdētājs Oļģerts Stalidzāns) uzvarēja trīs nominācijās: mežs un sabiedrība; kultūrvides veidošana pašvaldībā un bērnam un ģimenei draudzīgs pagasts.
Aizkraukles rajona Staburaga pagastu vērtēšanas komisija nolēma atzīmēt kā lauku attīstības speciālista darbu veicinošāko pašvaldību.
Pierīgas sakoptākais pagasts – Jaunpils – ir uzvarējis un noslēguma pasākumā 23.septembrī tiks apbalvots šādās nominācijās: bērniem un ģimenei draudzīgs pagasts; pagasta attīstības iespējas; zemkopība un lauku vide; kultūrvides veidošana pašvaldībā; vides aizsardzība; sakoptākā uzņēmējdarbības vide un sabiedrisko attiecību nominācijā “Dialoga meistari”.
Ogres rajona Madlienas pagasts (padomes priekšsēdētāja Rita Grāvīte) ir uzvarējis četrās nominācijās: lauku ceļu saimnieks; mežs un sabiedrība; izglītība un sports; iedzīvotājus sociāli atbalstošākā pašvaldība.
Rīgas rajona Ķekavas pagasts (padomes priekšsēdētāja Dzintra Maļinovska) ir uzvarējis divās nominācijās: veselības aprūpes pieejamības nodrošināšana pagasta iedzīvotājiem; civilā aizsardzība un ugunsdrošība pagastā.
Kurzemes sakoptākais pagasts – Nīgrande – ir uzvarējis un 23.septembrī Jaunpilī noslēguma pasākumā tiks apbalvots piecās nominācijās: zemkopība un lauku vide; iedzīvotājus sociāli atbalstošākā pašvaldība; izglītība un sports; bērnam un ģimenei draudzīgs pagasts un kultūrvides veidošana pašvaldībā.
Talsu rajona Rojas pagasts (padomes priekšsēdētājs Jānis Žoluds) ir uzvarējis piecās citās nominācijās: lauku ceļu saimnieks; pagasta attīstības iespējas; vides aizsardzība; sakoptākā uzņēmējdarbības vide un sabiedrisko attiecību nominācijā “Dialoga meistari”.
Liepājas rajona Nīcas pagasts (padomes priekšsēdētājs Agris Petermanis) ir uzvarējis trijās nominācijās: mežs un sabiedrība; civilā aizsardzība un ugunsdrošība pagasta un veselības aprūpes pieejamības nodrošināšana iedzīvotājiem.
Latgales uzvarētājs – Balvu rajona Šķilbēnu pagasts – ir uzvarējis un 1.oktobrī noslēguma pasākumā tiks apbalvots septiņās nominācijās: zemkopība un lauku vide; kultūrvides veidošana pašvaldībā; vides aizsardzība; veselības aprūpes pieejamības nodrošināšana; civilā aizsardzība un ugunsdrošība pagastā; bērnam un ģimenei draudzīgs pagasts un dialoga meistari.
Četrās nominācijās ir uzvarējis Preiļu rajona Riebiņu novads (domes priekšsēdētājs Ilmārs Meluškāns): pagasta attīstības iespējas; mežs un sabiedrība; iedzīvotājus sociāli atbalstošākā pašvaldība un sakoptākā uzņēmējdarbības vide.
Krāslavas rajona Izvaltas pagasts (padomes priekšsēdētājs Juris Japiņš) ir uzvarējis tādās nominācijās kā izglītība un sports, kā arī lauku ceļu saimnieks.
Vidzemes sakoptākais pagasts – Ērgļi – ir uzvarējis un 7.oktobrī noslēguma pasākumā tiks apbalvots šādās nominācijās: mežs un sabiedrība; iedzīvotājus sociāli atbalstošākā pašvaldība; par veselības aprūpes pieejamības nodrošināšanu pagasta iedzīvotājiem un bērniem un ģimenei draudzīgs pagasts.
Gulbenes rajona Lizuma pagasts (padomes priekšsēdētājs Aldis Strads) arī ir uzvarējis četrās nominācijās: kultūrvides veidošana pašvaldībā; vides aizsardzība; sakoptākā uzņēmējdarbības vide; civilā aizsardzība un ugunsdrošība pagastā.
Cēsu rajona Priekuļu pagasts (padomes priekšsēdētāja Māra Juzupa) ir uzvarējis divās nominācijās: pagasta attīstības iespējas; izglītība un sports.
Alūksnes rajona Gaujienas pagasts (padomes priekšsēdētājs Viesturs Dandens) saņems Satiksmes ministrijas balvu lauku ceļu saimnieka nominācijā. Savukārt Valkas rajona Variņu pagasts (padomes priekšsēdētājs Uldis Birkenšteins) ir uzvarējis zemkopības un lauku vides nominācijā, bet Valmieras rajona Dikļu pagasts (padomes priekšsēdētāja Renāte Zīdere) – kā dialoga meistari.
“LV” jau rakstīts, ka konkursa nolikumā šogad bija vairāki būtiski jaunumi. Agrāk iepriekšējo gadu pirmo vietu ieguvēji konkursā vairs nevarēja piedalīties, bet šogad varēja piedalīties pilnīgi visi pagasti. Jaunums nolikumā ir arī tas, ka šogad konkurss notiek atbilstoši Latvijas iedalījumam plānošanas reģionos, tātad – piecos reģionos.
Konkursam ir 15 rīkotāji: Latvijas Pašvaldību savienība, Latvijas Zemnieku savienība, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome un 11 ministrijas.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!