• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret zemesgrāmatu tiesnesi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2005., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117172

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mudina vakcinēties pret infekcijas slimībām

Vēl šajā numurā

22.09.2005., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret zemesgrāmatu tiesnesi

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdz uzsākt kriminālvajāšanu pret zemesgrāmatu tiesnesi par nelikumīgu lēmumu taisīšanu.

Biroja veiktajā pirmstiesas izmeklēšanā gūti pierādījumi tam, ka Jūrmalas zemesgrāmatu nodaļas tiesnese pieņēmusi trīs apzināti nelikumīgus lēmumus saistībā ar nostiprinājuma lūgumiem par ēkām uz zemes gabala. Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka zemesgrāmatu tiesnese 2003.gada maijā pieņēmusi savā lietvedībā pirmo nostiprinājuma lūgumu – par sešu ēku ierakstīšanu zemesgrāmatā uz citām personām piederoša zemes gabala, savukārt 2003.gada jūnijā otru – ar lūgumu šim zemes gabalam zemesgrāmatā dzēst atzīmi “uz zemes gabala atrodas citām personām piederošas ēkas un būves”. KNAB iegūtie pierādījumi liecina, ka otro lūgumu tiesnese pieņēmusi savā lietvedībā bez zemesgrāmatu nodaļas priekšnieces norīkojuma, turklāt pēc nodaļas pieņemšanas laika beigām. Tādējādi tiesnese pārkāpa Zemesgrāmatu likuma 71.panta un Jūrmalas zemesgrāmatu nodaļas iekšējās darba kārtības noteikumu prasības. Par vēlāk pieņemto nostiprinājuma lūgumu lēmums tika pieņemts nekavējoties, kamēr agrāk iesniegtais lūgums palika vēl neizskatīts. Attiecībā uz pirmo lūgumu tika pieņemts lēmums atstāt to bez ievērības, motivējot to ar otrajam lūgumam pievienotajiem dokumentiem. Tādējādi tiesnese pārkāpa Zemesgrāmatu likuma 72. un 76.pantā noteiktās prasības. Arī pēc tam, kad Augstākās tiesas Civillietu tiesu palāta atcēla zemesgrāmatu tiesneses lēmumu par pirmo nostiprinājuma lūgumu, viņa atkārtoti to izskatīja un atkal atstāja bez ievērības, pamatojumā norādot, ka nav uzrādīti atbilstoši dokumenti un iesniegtas to kopijas, tādējādi ignorējot faktu, ka šie dokumenti tomēr bija pievienoti nostiprinājuma lūgumam.

KNAB informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!