• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2005. gada 20. septembra noteikumi Nr. 723 "Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 3.jūlija noteikumos Nr.301 "Speciālo atļauju (licenču) un atļauju darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem izsniegšanas kārtība un kārtība, kādā publiski apspriežama valsts nozīmes jonizējošā starojuma objektu izveidošana vai būtisku pārmaiņu veikšana tajos"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2005., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117263

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.724

Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 2.marta noteikumos Nr.125 "Noteikumi par sēra satura ierobežošanu noteiktiem šķidrās degvielas veidiem"

Vēl šajā numurā

23.09.2005., Nr. 152

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 723

Pieņemts: 20.09.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.723

Rīgā 2005.gada 20.septembrī (prot. Nr.53 35.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 3.jūlija noteikumos Nr.301 "Speciālo atļauju (licenču) un atļauju darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem izsniegšanas kārtība un kārtība, kādā publiski apspriežama valsts nozīmes jonizējošā starojuma objektu izveidošana vai būtisku pārmaiņu veikšana tajos"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par radiācijas drošību un kodoldrošību"
11.panta otrās daļas 2.punktu un 12.panta otro daļu
Izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 3.jūlija noteikumos Nr.301 "Speciālo atļauju (licenču) un atļauju darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem izsniegšanas kārtība un kārtība, kādā publiski apspriežama valsts nozīmes jonizējošā starojuma objektu izveidošana vai būtisku pārmaiņu veikšana tajos" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 106.nr.; 2003, 60.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā:

1.1. vārdu "imports" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "ievešana" (attiecīgā locījumā);

1.2. vārdu "eksports" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "izvešana" (attiecīgā locījumā).

2. Izteikt 2.punktu šādā redakcijā:

"2. Ja jonizējošā starojuma avotus nodod citam operatoram, reizē ar jonizējošā starojuma avotiem nodod arī visu attiecīgo tehnisko dokumentāciju. Operators rakstiski informē Radiācijas drošības centru (turpmāk — centrs) par jonizējošā starojuma avotu pārvietošanu uz cita operatora kontrolēto zonu."

3. Izteikt 7.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.1. fiziskā persona — vārdu, uzvārdu, personas kodu, deklarētās dzīves­vietas adresi, tālruņa numuru (vēlams norādīt arī faksa numuru un elektroniskā pasta adresi), bet juridiskā persona — nosaukumu, reģistrācijas numuru attiecīgajā reģistrā, juridisko adresi, faktisko adresi, tālruņa numuru, faksa numuru, kontaktpersonas vārdu, uzvārdu, amatu, tālruņa un faksa numuru (vēlams norādīt arī elektroniskā pasta adresi);".

4. Izteikt 8.1. un 8.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.1. juridiskā persona — attiecīgā reģistra izsniegtās reģistrācijas apliecības kopiju, fiziskā persona — pases kopiju;

8.2. pārbaudes aktu par jonizējošā starojuma iekārtas tehnisko drošību;".

5. Papildināt noteikumus ar 8.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.5. rīkojumu, ar kuru ir norīkots darbu vadītājs."

6. Svītrot 9.2.apakšpunktu.

7. Izteikt 9.7.apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.7. kvalitātes nodrošināšanas programmu un kvalitātes kontroles programmu darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem vai pasākumu plānu attiecīgo programmu sagatavošanai;".

8. Svītrot 10.1 1.apakšpunktu.

9. Izteikt 11.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.5. ar attiecīgajā reģistrā reģistrētu juridisku personu, kura veic radioaktīvo atkritumu apglabāšanu vai pārvaldību (radioaktīvo atkritumu apsaimniekošana, priekšapstrāde, apstrāde, sagatavošana ilgstošai glabāšanai vai apglabāšanai, glabāšana un apglabāšana), noslēgta līguma kopiju par radioaktīvo atkritumu apglabāšanu vai ar jonizējošā starojuma avotu piegādātāju vai ražotāju noslēgta līguma kopiju par garantijām, ka attiecīgos slēgtos starojuma avotus pēc to lietošanas varēs nosūtīt atpakaļ uz attiecīgo ārvalsti;".

10. Izteikt 11.8.apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.8. pārbaudes aktu par jonizējošā starojuma iekārtas tehnisko drošību;".

11. Papildināt noteikumus ar 11.9.apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.9. kvalitātes nodrošināšanas programmu un kvalitātes kontroles programmu darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem."

12. Izteikt 33.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"33.1. speciālās atļaujas (licences) pieprasītāja nosaukums, reģistrācijas numurs attiecīgajā reģistrā un juridiskā adrese;".

13. Izteikt 40.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"40.3. sanāksmes vadītāja un protokolētāja vārdu, uzvārdu, amatu un viņu pārstāvētās institūcijas vai juridiskās personas nosaukumu;".

14. Izteikt 46.punktu šādā redakcijā:

"46. Ja attiecīgais valsts nozīmes jonizējošā starojuma objekts atbilst kādam likuma "Par ietekmes uz vidi novērtējumu" 1.pielikuma 3., 4. vai 5.punktā minētajam objektam, speciālās atļaujas (licences) pieprasītājs pirms pieprasījuma izskatīšanas komisijā iesniedz centrā noslēguma ziņojumu par ietekmes uz vidi novērtējumu un Vides pārraudzības valsts biroja atzinumu par noslēguma ziņojumu, kā arī norāda Ministru kabineta rīkojuma datumu un numuru, ar kuru akceptēta paredzētā darbība."

15. Izteikt 49.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"49.1. noslēguma ziņojumu par ietekmes uz vidi novērtējumu, Vides pārraudzības valsts biroja atzinumu par noslēguma ziņojumu un sabiedriskās apspriešanas rezultātus (protokolu kopijas un sabiedrības priekšlikumus), kā arī norāda Ministru kabineta rīkojuma datumu un numuru, ar kuru akceptēta paredzētā darbība;".

16. Izteikt 53.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"53.1. pārbaudes aktus par to iekārtu tehnisko drošību, kas tieši vai netieši ietekmē radiācijas drošību un kodoldrošību attiecīgajā valsts nozīmes jonizējošā starojuma objektā;".

17. Izteikt 61.2.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"61.2.2. juridiskajām personām — nosaukumu, juridisko adresi, reģistrā­cijas numuru attiecīgajā reģistrā;".

18. Izteikt 62.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"62.2. iesniedz tā līguma kopijas par radioaktīvo atkritumu apglabāšanu (ja pēc plānotajām darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem radīsies radioaktīvie atkritumi), kas noslēgts ar attiecīgajā reģistrā reģistrētu juridisku personu, kura veic radioaktīvo atkritumu apglabāšanu vai pārvaldību (radioaktīvo atkritumu apsaimniekošana, priekšapstrāde, apstrāde, sagatavošana ilgstošai glabāšanai vai apglabāšanai, glabāšana un apglabāšana);".

19. Izteikt 69.punktu šādā redakcijā:

"69. Ja speciālās atļaujas (licences) vai atļaujas saņemšanas vai darbības laikā operators maina savu juridisko adresi vai par darbu vadītāju tiek norīkota cita persona un mainās attiecīgā informācija, operators 10 darbdienu laikā par to rakstiski paziņo centram. Pēc operatora pieprasījuma centrs izsniedz jaunu speciālo atļauju (licenci) vai atļauju, kurā norādītas attiecīgās izmaiņas."

20. Papildināt noteikumus ar informatīvu atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām šādā redakcijā:

"Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvām


Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no:

1) Padomes 1996.gada 13.maija Direktīvas 96/29/Euratom, kas nosaka drošības pamatstandartus darba ņēmēju un iedzīvotāju veselības aizsardzībai pret jonizējošā starojuma radītajām briesmām;

2) Padomes 1992.gada 3.februāra Direktīvas 92/3/Euratom par kontroli un uzraudzību attiecībā uz radioaktīvo atkritumu pārvadājumiem starp dalībvalstīm, to ievešanu Kopienā un izvešanu no Kopienas;

3) Padomes 2003.gada 22.decembra Direktīvas 2003/122/Euratom par slēgtu augstas radioaktivitātes starojuma avotu un bezīpašnieka jonizējošā starojuma avotu kontroli;

4) Padomes 1997.gada 30.jūnija Direktīvas 97/43/Euratom, ar ko paredz personu veselības aizsardzību pret jonizējošā starojuma kaitīgo iedarbību saistībā ar ārstnieciski diagnostisko apstarošanu un atceļ Direktīvu 84/466/Euratom."
Ministru prezidents A.Kalvītis

Vides ministrs R.Vējonis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!