• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija presei un sabiedrībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2005., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117300

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā izsniegs invalīda apliecības

Vēl šajā numurā

23.09.2005., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija presei un sabiedrībai

Iespējams, ka drīzumā ieviesīs jaunu vienotu kārtību, kādā valsts pārvaldes iestādes informēs sabiedrību un masu saziņas līdzekļus par valdībā izskatāmajiem jautājumiem. Valsts kanceleja (VK) ir sagatavojusi instrukcijas projektu par ministriju komunikācijas dienestu rīcību, sagatavojot, noformējot un izplatot informāciju par Valsts sekretāru sanāksmē, Ministru kabineta Komitejā un Ministru kabineta sēdē izskatāmajiem lēmumu projektiem un pieņemtajiem lēmumiem.
Instrukcijas projektā ierosināts radīt vienotu veidolu valsts pārvaldes iestāžu preses paziņojumiem, kā arī praktizēt vienotu kārtību informācijas izplatīšanai. Par valdības namā izskatāmajiem jautājumiem informāciju medijiem turpmāk nosūtīs attiecīgās nozaru ministrijas. Valsts kancelejai šai procesā paredzētas tikai koordinējošas funkcijas.
VK sagatavotās instrukcijas izpratnē, informācija būs ministrijas rakstiski izplatīts paziņojums, kurā pausts iestādes oficiālais viedoklis. Visiem faktiem, kas iekļauti tekstā, jābūt patiesiem, objektīviem, skaidri saprotamiem un laikus nosūtītiem. Ir noteiktas arī prasības informācijas noformēšanai un izplatīšanai.
VK ir apkopojusi datus par komunikācijas speciālistiem ministrijās un to atalgojumu. Ministrijas VK sniegušas ziņas arī par kopējo plānoto finansējumu komunikācijas pasākumiem. Šogad tas ir 938 000 latu, no kuriem lielākā daļa ir Eiropas Savienības (ES) vai projektu piesaistītie līdzekļi, nevis valsts budžeta finansējums. Budžeta līdzekļi sabiedrības informēšanai šogad ir iedalīti četrām ministrijām – Aizsardzības, Finanšu, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai, kā arī Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātam. Pārējās ministrijas komunikācijas pasākumus īsteno, izmantojot iekšējos resursus vai piesaistīto projektu finanses.
Šā gada augustā ministrijās kopumā strādāja 67 komunikācijas speciālisti, kuru atalgojums mēnesī noteikts 150 līdz pat 800 latiem pirms nodokļu nomaksas. Komunikācijas speciālistu nav vienīgi Izglītības un zinātnes ministrijā. Taču visās ministrijās strādā arī ministru politiskie preses sekretāri vai padomnieki sabiedrisko attiecību jautājumos. Par tiem Valsts kanceleja datus nav apkopojusi.
Vislabāk atalgotie ir Finanšu, Labklājības, kā arī Bērnu un ģimenes lietu ministrijā strādājošie sabiedrisko attiecību darbinieki. Viszemāko atalgojumu saņem Satiksmes, Vides un Iekšlietu ministrijas komunikācijas speciālisti.
Aizsardzības ministrijā strādā desmit, Iekšlietu, Labklājības un Satiksmes ministrijā – pieci, bet Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā – astoņi sabiedrisko attiecību speciālisti.

Zaida Kalniņa, “LV”

zaida.kalnina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!