• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kā izsniegs invalīda apliecības. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2005., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117301

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Regulatora priekšsēdētāja iesniedz atlūgumu

Vēl šajā numurā

23.09.2005., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kā izsniegs invalīda apliecības

Labklājības ministrija (LM) iecerējusi jaunu kārtību, kā tiks izsniegtas un uzskaitītas invalīda apliecības. Noteikumu projektu par minēto kārtību vakar pieteikts izskatīšanai Valsts sekretāru sanāksmē.
Paredzēts, ka invalīda apliecība tāpat kā iepriekš tiks izsniegta bez maksas tajos gadījumos, kad tiek noteikta invaliditāte vai invalīda apliecība prettiesiski tiek atņemta, vai zudusi no invalīda neatkarīgu apstākļu dēļ.
Iecerēts arī jauninājums, kā mazināt negodīgos invalīda apliecību izmantošanas gadījumus, kā arī izvairīties no arvien pieaugošā atkārtoti izsniegto invalīda apliecību skaita. No nākamā gada ministrija rosina noteikt maksu (5 latus) par invalīda apliecības atkārtotu izsniegšanu.
Pēc statistikas datiem, ik gadu tiek izdots ap 55 000 invalīda apliecību, no tām aptuveni 4% atkārtoti. Ar katru gadu pieaug atkārtoti izsniegto invalīda apliecību skaits.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!