• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jauniem noteikumiem rīcībai ar valstij piekritīgo mantu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2005., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117308

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar izglītības programmas "Ignite! Learning" vadītājiem

Vēl šajā numurā

23.09.2005., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jauniem noteikumiem rīcībai ar valstij piekritīgo mantu

Lai noteiktu kārtību, kādā veicama valstij piekritīgās mantas uzskaite, novērtēšana, realizācija, nodošana bez maksas un iznīcināšana, kā arī ieņēmumu, kas gūti no valstij piekritīgās mantas realizācijas, ieskaitīšana valsts budžetā, Finanšu ministrija ir izstrādājusi atbilstošus Ministru kabineta (MK) noteikumus. MK noteikumu projekts ceturtdien, 22.septembrī, tika izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē.
MK noteikumu projekts ir izstrādāts saskaņā ar likumu “Par Valsts ieņēmumu dienestu”. Noteikumi definē valstij piekritīgās mantas jēdzienu un nosaka kārtību rīcībai ar to.
Pašreiz rīcību ar valstij piekritīgo mantu regulē MK 1998.gada 19.maija noteikumi Nr.188 “Noteikumi par valstij piekritīgās mantas uzskaiti, novērtēšanu un realizāciju”. Tā kā ir grozīti vairāki normatīvie akti, bija jāaktualizē un jāizstrādā arī jaunas tiesību normas saistībā ar valstij piekritīgo mantu. Izstrādājot jaunos MK noteikumus, ņemta vērā līdzšinējā kārtība, kā arī iekļautas atsevišķas tiesību normas par valstij piekritīgās mantas realizāciju, nodošanu bez maksas vai iznīcināšanu – saskaņā ar atbilstošu jomu regulējošajiem normatīvajiem aktiem.
Līdz ar jauno MK noteikumu stāšanos spēkā zaudēs spēku MK noteikumi Nr.188.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!