• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Godalgas maizei, gods cepējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2005., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117475

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pirmoreiz balvas par veiksmīgu sadarbību

Vēl šajā numurā

27.09.2005., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Godalgas maizei, gods cepējiem

Lai popularizētu maizes izstrādājumus un godā celtu labākos Latvijas rudzu maizes veidus un to cepējus, Latvijas Maiznieku biedrība sadarbībā ar Mārketinga padomi rīkoja Rudzu maizes konkursu. Uzvarētāji tika apbalvoti 25.septembrī “Maizes svētkos” Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā.

MAIZE.JPG (15284 bytes)
Linda no ansambļa “Knīpas un Knauķi” Maizes svētkos Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā
Foto: Reinis Traidās, A.F.I.

Konkursā vērtēja rudzu klona maizi un rudzu saldskābmaizi. Konkursam pieteicās 18 maizes ceptuves, un kopumā tika vērtēti 24 rudzu klona un 17 rudzu saldskābmaizes paraugi.
Žūrijas komisijas darbā piedalījās lielveikalu tirdzniecības tīklu maizes iepirkumu vadītāji, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Mārketinga padomes un Maiznieku biedrības speciālisti. Atšķirībā no agrākajiem konkursiem šogad vērtējamos maizes izstrādājumus komisijas locekļi iegādājās tirdzniecības vietās, nevis maizes ceptuvēs. Tādējādi žūrija vērtējumam saņēma maizes izstrādājumus, kādus jebkurš patērētājs var nopirkt mūsu veikalos.
Konkursā tika vērtēta maizes garša, smarža, maizes mīkstuma īpašības, forma un maizes garoza. Žūrijai nebija viegli – paraugu bija daudz, Latvijas maiznieku ceptās rudzu maizes ir garšīgas, un tomēr tās atšķiras cita no citas ne vien ar izskatu, bet arī ar garšas niansēm.
Pēc komisijas lēmuma godalgas piešķirtas trim labākajiem rudzu klona maizes izstrādājumiem un trim rudzu saldskābmaizes izstrādājumiem, bet vēl trīs labākie izstrādājumi katrā maizes grupā saņēma atzinības rakstus par augstu maizes kvalitāti.
Rudzu klona maizes grupā zelta godalga tika piešķirta “N.Bomja maiznīcas Lielezers” rudzu maizei “Alberts”, sudraba godalga – “Valmieras maiznieka” ceptajai “Senču rupjmaizei”, bet bronzas godalga tika “Kuldīgas RPB”maizes ceptuves izstrādājumam “Maizniekmeistara Arvīda rupjmaize”. Savukārt rudzu saldskābmaizes grupā zelts tika piešķirts “Hanzas maiznīcas” ceptajai “Klasiskajai saldskābmaizei”, sudrabs – “Lāču” “Īstajai saldskābmaizei”, bronza – “Raunas maizes” saldskābmaizei.
Jāatgādina, ka šā gada 13.maijā notikušajā Latvijas Maiznieku biedrības piektajā konferencē 2005.gadu pasludināja par Rudzu maizes gadu, bet rudzu maizi – par Gada pārtikas produktu. Tas darīts, lai stabilizētu maizes, arī rudzu maizes, patēriņu un rastu iespējas pārdot Latvijas maizi citās valstīs.

Pēc Latvijas Maiznieku biedrības sniegtajām ziņām sagatavojusi

Ieva Jaunozola,

Mārketinga padomes speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!