• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Meklē cēloni zivju bojāejai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2005., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117478

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Novērtē sirds slimību risku

Vēl šajā numurā

27.09.2005., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Meklē cēloni zivju bojāejai

BEIGTASZIVIS.JPG (25115 bytes)
Foto no VVD arhīva

25.septembrī Valsts vides dienesta (VVD) Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes (JIŪP) Jelgavas kontroles sektora darbinieki kārtējo reizi no vietējiem makšķerniekiem saņēma informāciju, ka Lielupē 15 kilometru aiz Jelgavas pilsētas, Valgundes pagasta teritorijā tiek novērota zivju slāpšana un vēžu centieni nokļūt krastā.
VVD JIŪP inspektori devās uz notikuma vietu, tika noņemti ūdens paraugi, kas vakar nogādāti laboratorijā analīžu veikšanai. Atrastas vairākas beigtas zivis, vēži un citi bezmugurkaulnieki. Līdakas, plauži, raudas un citas zivis pilnīgi nereaģē uz cilvēka klātbūtni un cenšas izkļūt no ūdens. VVD JIŪP darbinieki, novērtējot situāciju uz vietas, izsaka pieņēmumu, ka ūdenī varētu atrasties kāda zivīm kaitīga ķīmiska viela, kas piesārņojusi ūdens apjomu aptuveni viena kilometra garumā un visas upes platumā. Šis piesārņotais ūdens virzās pa straumi ar ātrumu aptuveni divi kilometri diennaktī. Par noņemtā ūdens parauga analīžu rezultātiem, kolīdz tie būs zināmi, tiks ziņots.
Ja laika apstākļi nemainīsies, zivju bojāeja turpināsies. Kamēr netiks noskaidrots masveida zivju bojāejas cēlonis, jāatturas no Lielupē noķerto zivju lietošanas uzturā.
Kā jau ziņots, pagājušās nedēļas sākumā analoga situācija tika novērota Jelgavā, Jelgavas cukurfabrikas tiešā tuvumā.

VVD informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!