• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas sadarbību aizsardzībā ar Bosniju un Hercegovinu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2005., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117494

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstnieces atvadu vizītēm savas akreditācijas valstīs

Vēl šajā numurā

27.09.2005., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas sadarbību aizsardzībā ar Bosniju un Hercegovinu

Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs vizītes laikā Bosnijā un Hercegovinā no šā gada 20. līdz 22.septembrim tikās ar aizsardzības nozares vadību, lai vienotos par turpmāko sadarbību aizsardzības jomā.
Latvija paudusi gatavību dalīties pieredzē par aizsardzības reformu īstenošanu, militāro izglītību un apmācību, kā arī pāreju uz profesionāliem bruņotajiem spēkiem. Īpaši aktuāla ir Latvijas bruņoto spēku pieredzes sniegšana nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas speciālistu sagatavošanā un apmācībā, ņemot vērā, ka šāda Bosnijas un Hercegovinas militārā vienība jau darbojas starptautiskajā operācijā Irākā. Latvijas Aizsardzības ministrija arī piedāvājusi dalīties pieredzē, kas iegūta, piedaloties programmā “Partnerattiecības mieram” (PfP).
E.Rinkēvičs tikās arī ar Eiropas Savienības (ES) spēku (EUFOR) komandiera vietnieku ģenerālmajoru Džuzepi Vačino, kurš augstu novērtēja Latvijas karavīru dienestu ES vadītajā militārajā operācijā Bosnijā un Hercegovinā (EUFOR-ALTHEA). Tās mērķis ir nodrošināt Bosnijas un Hercegovinas kā stabilas un multietniskas valsts attīstību.
Bosnija un Hercegovina plāno veikt reformas valsts aizsardzības nozarē, nākamgad uzsākot vienotu Aizsardzības ministrijas un bruņoto spēku izveidi. Pieņemtā likumdošana paredz arī atteikšanos no iesaukuma obligātajā militārajā dienestā, jau ar 2006.gada 1.janvāri pārejot uz profesionāliem bruņotajiem spēkiem.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!