• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomikas ministra tikšanos ar Eiropas Parlamenta deputātiem no Latvijas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2005., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117495

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ekonomikas ministra vizīti Zviedrijā

Vēl šajā numurā

27.09.2005., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomikas ministra tikšanos ar Eiropas Parlamenta deputātiem no Latvijas

Sestdien, 23.septembrī, ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš tikās ar Eiropas Parlamenta deputātiem no Latvijas. Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas pozīciju jautājumā par Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvas projektu par pakalpojumiem iekšējā tirgū, un Eiropas Parlamentā notiekošās debates par šo direktīvas projektu.
Tikšanās pasākumā piedalījās Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Anrijs Matīss, Iekšējā tirgus departamenta direktore Inga Heldorfa un Eiropas Savienības iekšējā tirgus koordinācijas nodaļas vadītāja Liena Zemīte, kā arī Veselības un Labklājības ministrijas pārstāvji un Eiropas Parlamenta deputāti no Latvijas – Georgs Andrejevs, Guntars Krasts, Rihards Pīks, Inese Vaidere, Roberts Zīle, Tatjana Ždanoka.
Ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš: “Ekonomiskā pieauguma un nodarbinātības atslēga ir brīva konkurence. Lai to nodrošinātu, ir svarīgi stiprināt Eiropas Savienības konkurences spēju, tāpēc pakalpojumu sektoram jāatveras konkurencei tieši tāpat kā citiem sektoriem. Direktīvas projektā definētais izcelsmes valsts princips ir būtiska direktīvas projekta sastāvdaļa un ir nepieciešams, lai veicinātu šo tirgu atvēršanos.”
Pakalpojumu tirgus veido gandrīz 70% no ES dalībvalstu kopprodukta, tomēr dažādu šķēršļu dēļ vēl joprojām nepietiekami tiek izmantots ES iekšējā tirgus brīvības sniegtais potenciāls. Tāpēc Latvija atbalsta direktīvas pieņemšanu, jo tā ne vien sekmēs ES iekšējā tirgus principu īstenošanu, bet veicinās arī ES dalībvalstu ekonomisko izaugsmi.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!