• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV Valsts departamenta pārstāvja vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2005., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117496

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra tikšanos ar Sanfrancisko uzņēmējiem

Vēl šajā numurā

27.09.2005., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV Valsts departamenta pārstāvja vizīti Latvijā

Pirmdien, 26.septembrī, ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās ar Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Valsts departamenta pārstāvi Danielu Frīdu un pārrunāja demokratizācijas procesa attīstību Centrālāzijas valstīs.
Daniels Frīds tikās arī ar Ārlietu ministrijas politisko direktoru Ilgvaru Kļavu un valsts sekretāra vietnieku divpusējos jautājumos Edgaru Skuju.
Artis Pabriks sarunā ar ASV diplomātu uzsvēra, ka ir svarīgi, lai ASV un Eiropas Savienība (ES) veidotu vienotu ārējo un drošības politiku bijušās PSRS telpā un sniegtu kopēju ieguldījumu šo valstu demokratizācijā.
Daniels Frīds pauda ASV atbalstu Latvijas centieniem veicināt šo demokratizācijas procesu, kā arī informēja, ka ASV augstu vērtē Latvijas iesaistīšanos drošības stiprināšanā politiski nestabilajos reģionos, piemēram, Irākā un Afganistānā. Tika pārrunātas arī Latvijas divpusējās attiecības ar Centrālāzijas valstīm, īpaši Uzbekistānu, un ES īstenoto kaimiņpolitiku šā reģiona valstīs.
ASV Valsts departamenta pārstāvis pauda sapratni par Latvijas nostāju divpusējo attiecību veidošanā ar Krieviju un pašreizējo situāciju Latvijas un Krievijas attiecībās. Daniels Frīds atzinīgi novērtēja Latvijas paveikto korupcijas apkarošanā un atzīmēja nepieciešamību šo darbu turpināt.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!