• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicina piedalīties aptaujā par Latvijas prioritātēm Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2005., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117614

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atstādināta amatpersonu

Vēl šajā numurā

28.09.2005., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicina piedalīties aptaujā par Latvijas prioritātēm Eiropas Savienībā

KAROGI.JPG (18619 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Ārlietu ministrija (ĀM) aicina Latvijas iedzīvotājus piedalīties aptaujā “Latvija Eiropas Savienībā – mērķi, prioritātes un rīcība”, lai noskaidrotu sabiedrības attieksmi par svarīgiem ar Latvijas dalību Eiropas Savienībā (ES) saistītiem jautājumiem.
Latvijas iedzīvotāju aptaujai ir nozīmīga loma, izstrādājot stratēģiju “Latvija Eiropas Savienībā”, kā arī veicinot sabiedrībā viedokļu apmaiņu par Eiropas Savienības nākotni.
Stratēģija definēs Latvijas intereses un darbības prioritātes ES, un tās mērķis ir veicināt ES piedāvāto iespēju pilnvērtīgu izmantošanu un Latvijas ietekmes palielināšanu. Stratēģija tiek sagatavota Ārlietu ministrijas vadībā, un to plānots pabeigt līdz 2006.gada janvārim. Dokumenta izstrādes gaitā notikušas aktīvas konsultācijas ar Latvijā pazīstamiem ES un starptautisko jautājumu ekspertiem, nevalstisko organizāciju, kā arī dažādu interešu grupu pārstāvjiem. Stratēģijas izstrādē iesaistītie eksperti intervējuši interesentu grupas Latvijas reģionos (Valmierā, Jēkabpilī, Talsos, Jelgavā, Daugavpilī u.c.).
23.septembrī ĀM uzsākusi apaļā galda diskusiju sēriju Latvijas rajonos. Diskusiju tēma – “Kādām būt Latvijas prioritātēm Eiropas Savienībā?”, un tās tiek organizētas sadarbībā ar pilsētu pašvaldībām, ES informācijas punktiem, kā arī “Europe Direct” informācijas centriem. Šajos pasākumos ministrijas speciālisti diskutē ar pašvaldību, nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, uzņēmēju, kā arī citiem interesentiem.
Apaļā galda diskusijas notikušas Kuldīgā, Madonā un Cēsīs, nākamās paredzētas 28.septembrī Rēzeknē un 5.oktobrī Bauskā. Šie pasākumu rezultātā apkopotais Latvijas iedzīvotāju viedoklis tiks ņemts vērā un izmantots, lai definētu Latvijas intereses Eiropas Savienībā.

Uzziņai:

* Aptaujas anketas ir pieejamas Ārlietu ministrijas mājaslapā, Eiropas Savienības Informācijas aģentūrā (Rīga, Aspazijas bulv. 28, 2.stāvs), ES informācijas punktos, 26 Latvijas rajonu padomēs un 7 lielo pilsētu domēs.
* Anketas jāaizpilda un jānosūta līdz 7.oktobrim Ārlietu ministrijas ES departamentam vai jāatstāj ES Informācijas aģentūrā, tuvākajā ES informācijas punktā vai rajonu un pilsētu pašvaldībās. E–pasta adrese: strategijaes@mfa.gov.lv

Pēc ĀM informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!