• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kur palikusi "Laval un partneru" lieta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2005., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117739

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija Briselē pirks ēku

Vēl šajā numurā

29.09.2005., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kur palikusi “Laval un partneru” lieta

Lai pārrunātu Latvijas būvuzņēmuma “Laval un partneri” lietas atrisināšanas virzību, Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Valdis Dombrovskis ticies ar Eiropas Komisijas (EK) prezidentu Žozē Manuelu Barrozu.
EK solīja jau līdz jūnijam izlemt, vai vērsties pret Zviedriju par Eiropas Savienības (ES) likumu neievērošanu, kas ļauj uzņēmējiem brīvi sniegt pakalpojumus citās ES valstīs, bet līdz pat šim brīdim no Eiropas Komisijas nav saņemta oficiāla atbilde.
Ž.M.Barrozu skaidrojis, ka lēmums tiks pieņemts pēc tam, kad būs saņemts Zviedrijas tiesas spriedums. EK prezidents arī apsolījis noskaidrot, kādēļ ES izpildvara vēl nav sniegusi solīto atbildi Latvijas valdībai, informē deputāta birojs.
V.Dombrovskis sagatavojis arī oficiālu vēstuli, savācot vairāk nekā 40 Eiropas Parlamenta deputātu parakstus, aicinot EK prezidentu Ž.M.Barrozu nodrošināt brīvu pakalpojumu kustību ES kopējā tirgus ietvaros un veikt pasākumus, lai nepieļautu turpmāku jauno dalībvalstu uzņēmumu diskrimināciju. Vēstulē arī uzdoti jautājumi par “Laval un partneru” lietas virzību Eiropas Komisijā un plānoto EK turpmāko rīcību. EP deputātu vēstuli paredzēts nosūtīt nākamnedēļ.
Atgādinām, ka Zviedrijas arodbiedrības ar valsts atbalstu apturēja Latvijas būvuzņēmuma “Laval un partneri” veikto skolas celtniecību un piespieda pārtraukt darbu Zviedrijā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!