• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dodoties vizītē uz Ukrainas parlamentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2005., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/117751

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar īpašu uzdevumu ministru elektroniskās pārvaldes lietās

Vēl šajā numurā

29.09.2005., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dodoties vizītē uz Ukrainas parlamentu

Šodien, 29.septembrī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre dodas uz Kijevu, lai 30.septembrī un 1.oktobrī piedalītos Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāju kopīgajā vizītē Ukrainas parlamentā (Augstākajā radā).
Tādējādi tiks uzsvērta Ukrainas stratēģiskā nozīme Austrumeiropā un tas, ka visam reģionam ir svarīgi, lai sekmīgi noritētu Ukrainas demokrātiskā attīstība un reformas. Baltijas un Ziemeļvalstu – Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Somijas, Zviedrijas, Dānijas, Norvēģijas un Islandes – parlamentu spīkeri runās par atbalstu demokrātiskajām reformām Ukrainā un piedāvās pieredzes apmaiņu Ukrainai prioritārajās jomās.
Vizītes ietvaros spīkeri tiksies ar Ukrainas Augstākās radas priekšsēdētāju Volodimiru Ļitvinu un parlamentā pārstāvēto frakciju deputātiem un tiks pārrunātas Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu sadarbības iespējas ar Ukrainas parlamentu, kā arī Ukrainas progress, īstenojot Eiropas Savienības un Ukrainas rīcības plānu un padziļināto Ukrainas dialogu ar NATO, īpaši tādās jomās kā ārpolitika, drošība un reģionālā sadarbība.
Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētājiem plānotas tikšanās arī ar Ukrainas prezidentu un valdības vadītāju.
Saeimai ir izveidojusies aktīva divpusēja sadarbība ar Ukrainas Augstāko radu. Šā gada 13.jūnijā starp abu parlamentu Eiropas lietu komisijām tika parakstīts saprašanās memorands par sadarbību integrācijā Eiropas Savienībā, kura ietvaros ir uzsākti sadarbības projekti.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!