• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijā būs par sešiem notāriem vairāk. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2005., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118037

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā izplatīt datorspēles

Vēl šajā numurā

04.10.2005., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijā būs par sešiem notāriem vairāk

Tieslietu ministrijas (TM) izsludināto notāru eksāmenu piektdien, 30.septembrī, nokārtojuši seši kandidāti, kas uzsāks savu notāra praksi.
Puse no viņiem strādās Latvijas reģionos, bet Rīgā būs par trim notāriem vairāk. Precīzas amata prakses vietas noteiks TM, izvērtējot, kuros reģionos notārs visvairāk nepieciešams.
Kopumā notāru eksāmenam pieteicās deviņpadsmit kandidāti, tai skaitā arī tādi, kas iepriekš nav strādājuši valststiesību sistēmā, informēja Latvijas Zvērinātu notāru padomes izpilddirektore Vija Piziča. Iespējas kļūt par notāru ir ikvienam pretendentam ar jurista kvalifikāciju un divu līdz septiņu gadu darba pieredzi juridiskā specialitātē. Lai iegūtu notāra kvalifikāciju, pretendentiem eksāmenā jāpierāda praktiskās zināšanas, sastādot dokumenta projektu, un pēc tam, apliecinot savas zināšanās tiesību teorijā un Civillikumā, jārisina arī praktisks kāzuss.
Pirms oficiālās iekļaušanas notāru sarakstā Tieslietu ministrija izvērtēs kandidātu atbilstību likuma prasībām, piemēram, vai pretendentam nav sodāmība. Vērtēšana notiek, balstoties uz Latvijas Zvērinātu notāru padomes atzinumu. Darbs notāriem jāsāk mēneša laikā pēc TM rīkojuma iekļaut kandidātu notāru sarakstā, pēc kura notārs nodod zvērestu Augstākās tiesas priekšsēdētājam.
TM patlaban izsludinājusi konkursu uz 17 vakantajām notāru amata vietām deviņās Latvijas pilsētās, no kurām 11 vēl joprojām nebūs aizpildītas. Pēc likuma notāru eksāmenam ir jānotiek vismaz reizi gadā, taču TM var izsludināt arī papildu pārbaudījumus.

Pēc TM informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!