• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar Džo Borgu spriež par zivsaimniecības nākotni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2005., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118039

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eksportspējīgākie produkti noskaidroti

Vēl šajā numurā

04.10.2005., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar Džo Borgu spriež par zivsaimniecības nākotni

BORGS2.JPG (16311 bytes)
Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, Latvijas zivju resursu aģentūras direktors Māris Vītiņš un Eiropas Savienības zivsaimniecības un jūras lietu komisārs Džo Borgs
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Vakar pēc tikšanās ar zemkopības ministru Mārtiņu Rozi Eiropas Savienības zivsaimniecības un jūras lietu komisārs Džo Borgs apmeklēja Latvijas Zivju resursu aģentūras zivju audzētavu Doles salā un zivju pārstrādēs uzņēmumus.
Dž.Borgs, kurš bija ieradies divu dienu vizītē, iepazinās ar aktualitātēm zivsaimniecības nozarē. Diskusiju galvenā tēma bija Latvijas zivsaimniecības nozares un piekrastes iedzīvotāju nākotnes nodrošināšana ilgtermiņā, panākot tiem būtisko zivsaimniecības ilgtspēju. Tika diskutēts par zvejas regulēšanu Baltijas jūrā, Latvijai svarīgo jautājumu par mencu krājumu atjaunošanas plāna izstrādi un citām aktualitātēm. Dienas kārtībā bija arī Eiropas Komisijas priekšlikums par Eiropas Zivsaimniecības fonda izveidi 2007. – 2013.gadam.
Dž.Borgs apmeklēja divus zivju pārstrādes uzņēmumus – SIA “Elanders” un SIA “Gamma-A”. Komisārs pauda atbalstu vidējiem zvejniecības uzņēmumiem.
Komisārs arī skaidroja, ka Eiropas Komisija plāno vienoties par nozvejas kvotām Baltijas jūrā jau novembrī. Līdz ar to zvejnieki varēs laikus sagatavoties nākamā gada zvejai. Zemkopības ministrs M.Roze uzsvēra, ka kvotas var sadalīt ātrāk, jo ir gatavs pētījums par zivju resursiem Baltijas jūrā, kas tiek ņemts vērā kvotu sadalē.
Vakar vakarā komisārs izlidoja uz Kopenhāgenu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!